Competitie
Alle teams
Nieuws
Vereniging
Agenda
Fotos & Videos
Sponsors
Gastenboek
Contact

Jongens A speelt op sokken van de Beren tegen Inter Rijswijk

Geplaatst op:
1 oktober 2019
Door:
André Triep
Categorie:
jeugd

Jongens A speelde zaterdag 28 september tegen een bekende tegenstander: Inter Rijswijk Jongens A. Dat zijn meestal spannende potjes. Onze jonge mannen startten Berengoed! Het dynamische duo Lars Hendriks en Jasper van Assema had tijdens een etentje van de minitrainers in restaurant de Beren op het Hortusplein een set sokken met beren weten te regelen voor het team. En dat gaf een extra prikkel voor de mannen van coach Joost Ronnes.

De eerste set was spannend, maar werd nipt verloren: 22-25. In de tweede set bleven onze mannen lang bij. De van VCHoofddorp over gekomen hardhitter Guy Hautemann sloeg vaak raak. Onze mannen kwamen zelfs op setpoint: 24-23. De Rijswijkers herpakten zich en scoorden uiteindelijk met een ace 24-26.

Die klap kwam hard aan bij onze mannen. Via 3-8 en 5-15 denderde Inter Rijswijk naar 8-21. Toen  ging Olivier Gijze serveren. Hij begon met een ace en op zijn servicebeurt werd nog meer gescoord en dat bracht de stand op 12-22. Het werd uiteindelijk 15-25.

In de vierde set kwam Spaarnestad op voorsprong: 7-6. Inter Rijswijk had zelf 1 aanvalspunt bijgedragen, terwijl Spaarnestad vier servefouten en een aanvalsfout had bijgedragen. Daardoor raakte onze jongens de kansen kwijt. In een servicebeurt liep Rijswijk dankzij 3 aces naar 7-13. Op 8-14 begon er weer een lange servicebeurt met een ace en drie blokpunten. Uiteindelijk ging deze set met 12-25 verloren. De 12 persoonlijke fouten aan Haarlemse zijde in deze set waren dodelijk voor de ambitie van de Haarlemmers.

Andre Triep