Competitie
Alle teams
Nieuws
Vereniging
Agenda
Fotos & Videos
Sponsors
Gastenboek
Contact

Volleybal technieken bij Spaarnestad

Geplaatst op:
31 oktober 2019
Door:
De Webmaster
Categorie:
jeugd

In een traject dat we vorig seizoen zijn gestart vanuit de lijntrainers bij de jeugd komt binnenkort voor alle trainers bij de club een eenvoudige 'handleiding technieken bij VC Spaarnestad' beschikbaar. Eenvoudig, want met z'n allen wilden we geen dikke handleiding zoals je die bij de VT-cursussen krijgt, maar een praktisch verhaal dat voor alle trainers bij de club toegankelijk is. Het document is dan ook maar 11 pagina's en voorzien van duidelijke tekeningen en foto's.

Vorig seizoen zijn we met dit plan in september gestart. In december 2018 hadden we een 'brainstorm' van alle mogelijk technische aspecten en nu is er een document opgesteld door Jaap Vos, Jeroen Syrier en Jan Pieterse. Tijdens een lunch met de jeugd lijntrainers, zie foto, na de volleybalschool training op 12 oktober hebben we de puntjes op de i gezet. De definitieve versie van het stuk wordt nu opgesteld. De meeste trainers van de zondag volleybalschool gaan dit seizoen ook een blok training bij de mini's op woensdag verzorgen om deze technieken daar al te laten landen.

Het document is inmiddels beschikbaar voor alle belangstellende trainers, via deze link (mits je bent ingelogd).

De volgende stap is een open 'train de trainer' training organiseren waar alle trainers van de club welkom zijn en waar de technieken uit het document worden toegelicht. Wordt vervolgd.
Mark van Assema en Marjo Korteling