Coronaprotocol
Competitie
Alle teams
Nieuws
Vereniging
Agenda
Fotos & Videos
Sponsors
Contact

Jeugd

Meisjes B2 kampioen van de 1e klasse!

Geplaatst op:
26 november 2019
Door:
De Webmaster
Categorie:
jeugd
Afgelopen zaterdag ging Meisjes B2 naar de uitwedstrijd tegen hun directe concurrent AMVJ/Martinus MB1 op pad in de wetenschap, dat winst van 3 sets genoeg zou zijn voor een vroegtijdig kampioenschap.

MB2 is een heel jong team met 7 heel talentvolle speelsters: Julide en Benthe zijn 1e jaars C leeftijd en trainen 2x per week extra bij het RTC in Alkmaar. Caro en Anouk zijn nog maar 2e jaars C leeftijd en Mette, Willemijn en aanvoerster Juul zijn jonge 1e jaars B. Wie niet bij het RTC zit, traint op zondag bij onze eigen VC SPAARNESTAD VOLLEYBALSCHOOL, dus iedereen traint minimaal 3x per week en dat betaalt zich uit!
Nog volop in de groei moeten ze het telkens opnemen tegen veel oudere en grotere meiden. Desondanks heeft het team in de hele competitie bijna alle sets gewonnen op 1 verloren set (24-26 thuis tegen AMVJ/M) na. Ze wisten dus wat hen te doen stond: 3 sets winnen!

De meiden gingen uiterst geconcentreerd en voortvarend van start. Met enorme service druk , verzorgde passes en heel mooi aanvalsspel lieten de meisjes hun beste spel van dit seizoen zien. Pieken op het juiste moment heet dat!
Ze leken niet eens zenuwachtig! Al snel stond er 25-11 op het scorebord.

De tweede set ging met prima spel ook gladjes: 25-18. In de derde set haperde het spel even. Toch spanning? ZeĀ  kwamen met 2-8 achter en coach Marjo moest voor het eerst een time-out aanvragen. Langzaam werkten de meiden zich na een noodzakelijke wissel weer omhoog. Via 5-11 kwam het team weer in zijn eigen ritme en na 19-18 stoomde het team door naar winst en dus het kampioenschap met 25-21 in de derde set.

De vreugde was groot, maar er moest toch nog een vierde set gespeeld worden. De concentratie was even weg en via time-outs bij 3-8 en 10-17 en een wissel bij 10-19 werd de achterstand zelfs 11-22. Set verlies leek een zekerheid.
Maar toen kwam de spirit weer in de meiden en lieten ze weer hun beste spel en vechtlust zien! Het begon met een kill-blok op een meid die wel 20 cm langer was! Wat een kick en wat een vreugde! Het gevoel was er weer! Prachtige services van Willemijn en Juul brachten AMVJ helemaal van de kaart en Spaarnestad steeds dichterbij. Ook op 22-24 achter lieten onze meiden foutloos en sterk spel zien en wonder boven wonder was de kick compleet toen ook deze set met 26-24 naar onze meiden ging. Wat een prestatie, wat een team spirit en wat een vechtlust! Een lust voor het oog!

MB2 is kampioen en gaat naar een net op dameshoogte en de hoofdklasse!!!!!

Van harte gefeliciteerd! We zijn trots op jullie!