Coronaprotocol
Competitie
Alle teams
Nieuws
Vereniging
Agenda
Fotos & Videos
Sponsors
Gastenboek
Contact

Teaminfo

Meisjes B1 kampioen hoofdklasse

Geplaatst op:
18 december 2019
Door:
De Webmaster
Categorie:
wedstrijdverslagen

Meisjes B1 was al kampioen geworden in een uitwedstrijd, maar wilde in de laatste thuiswedstrijd in de Hoofdklasse tegen Zaanstad ook winnen. Dat zou een revanche zijn voor de enige nederlaag in deze competitie: op zaterdag 16 november werd uit tegen Zaanstad met 2-3 verloren. Onze meisjes B won toen de 2e en de 4e set. Zaanstad had toen trommelaars ingeschakeld en daar konden onze meisjes B niet goed tegen. Daarom hadden zij nu ook trommelaars ingeschakeld. Het team bestaat uit Nina Belt, Zoƫ Beljaards, Maaike Degenhart, Iris Holdorp, Mirte Hofman, Nigella Negenman, Rochelle Negenman, Eva Vos en Vera van der Weij. Ze worden getraind door Marcha Negenman-Heerschop en Marco Holdorp. Zij trainen 2 keer in de week als team en op zondag hebben de meeste speelsters techniektraining bij de Spaarnestad Volleybalschool.

In de eerste set kwam Spaarnestad achter (4-6), maar nam daarna een voorsprong (8-6). Zaanstad haalde op tot 9-9, waarop een Haarlemse time-out volgde. De Zaanse meisjes gingen echter door: 15-19. Door aces en blokpunten liep Zaanstad uit naar 16-23. Een nieuwe Haarlemse time-out hielp niet, want Zaanstad won de set met 16-25. In de tweede set was Spaarnestad niet aangeslagen, want het werd snel 6-2 en 9-2, mede door een serviceserie van Mirte Hofman. Daarna scoorde onze meisjes B nog wat aces, waardoor het 13-4 werd. Zaanstad kwam terug met 13-7, maar Spaarnestad liep uit naar 21-9. Door een sterke serviceserie van Zaanstad werd het 21-14. Marcha greep in met een time-out, waarna de set met 25-16 naar Spaarnestad ging. In de derde set zorgde een sterke servicebeurt van Nigella Negenman voor een 7-2 voorsprong, maar een Zaanse serviceserie bracht de stand op 7-8. Via een servicebeurt van Iris Holdorp kwam Spaarnestad weer op voorsprong: 11-9. Daarna nam Zaanstad het initiatief over: 11-13. Op 13-14 was er een prachtige rally die Spaarnestad won. Het bleef spannend. Op 15-15 kon het alle kanten op gaan, maar Zaanstad nam het initiatief en liep naar 15-20 en ging door naar 17-23. Op de serve van Nina Belt kwam Spaarnestad nog op 19-23, maar 2 aanvalsfouten zorgden dat Zaanstad de set met 19-25 won.

Nu moesten onze meisjes B wel de 4e set winnen. De servicebeurt van Rochelle bracht de stand op 4-2. Op de service van Vera van der Weij (met een ace) kwam de stand op 8-4. Een aanval vanuit het achterveld van Vera van der Weij en een ace van Nina belt zorgden voor een voorsprong met 11-6, die vergroot werd tot 14-7. Zaanstad kwam even terug tot 14-10, maar een ace van Iris Holdorp en een harde aanval van Maaike Degenhart brachten de stand op 18-12. Op de service van Vera van der Weij kwam Zaanstad niet meer tot scoren en wonnen onze meisjes B met 25-12.

Tot zover was hetzelfde scenario als bij de uitwedstrijd in Koog aan de Zaan gevolgd.

Bij de vijfde set werd de spanning steeds groter. En een aantal speelsters ging fouten maken. Bij Spaarnestad waren er deze set 7 persoonlijke fouten: 4 servefouten en 3 aanvalsfouten. Bij Zaanstad waren er ook 7 persoonlijke fouten: 2 servefouten en 5 aanvalsfouten. De Zaanse meiden kwamen voor: 2-4, maar Spaarnestad nam het over: 5-4. Bij de veldwissel op 7-8 lag Zaanstad voor, maar het bleef gelijk opgaan tot 10-10. Door een ace van Rochelle Negenman werd het 12-10. Vanaf dat moment werd er alleen nog gescoord door fouten van de tegenstander. Het werd 13-10, maar na een geweldige rally kwam Zaanstad terug naar 13-11 en ging door naar 13-13. Marcha nam daarna een time-out. De zenuwen gierden door het veld en over de tribune. In het veld bezweken de Zaanse meisjes onder de spanning, want ze serveerden fout: 14-13 en sloegen de volgende aanval uit: 15-13 voor onze meiden. De revanche voor de eerdere nederlaag was binnen. Een prachtig resultaat voor onze MB1, die na het kampioenschap van de MB2 het tweede kampioenschap in de MB-lijn haalden.

Andre Triep