Competitie
Alle teams
Nieuws
Vereniging
Agenda
Fotos & Videos
Sponsors
Gastenboek
Contact

ONDERSCHAT NOOIT JE TEGENSTANDER!!

Geplaatst op:
27 maart 2011
Door:
de webmaster
Categorie:
wedstrijdverslagen

Menig ervaren volleybalspeler weet inmiddels dat je nooit, maar dan ook nooit je tegenstander moet onderschatten. Ons eigen heren 4 ondervond dit twee weken geleden in Hoofddorp, maar daar is inmiddels genoeg over gezegd. Je kunt het een team met een gemiddelde leeftijd van +/- 19 ook niet kwalijk nemen, en dat is volgens mij de reden dat een vereniging kiest voor een coach(46) met ervaring. Als die het echter ook niet weet, wordt het voor een vereniging wel erg lastig.

Afgelopen zaterdag moest Heren 8, in felle strijd tegen degradatie vechtend, aantreden tegen de nummer 4 van poule 1C. Vooraf hadden we getekend voor 1 punt, maar mede dankzij een publicatie in het programmaboekje van MOVE zijn dit er 3 geworden! Nog even hebben we gedacht dat er psychologische oorlogsvoering plaatsvond, toen bleek dat de N247 (toegangsweg A'dam--> Volendam) was afgesloten en wij via Purmerend moesten rijden naar het pittoreske Volendam.

 

Hoewel onze aanvoerder en uitblinker(P.Kooimans) van de afgelopen wedstrijden zich met tennisvrienden bevond op een trainingskamp in Turkije hadden we ons enigszins ingedekt door Robin de Haan mee te nemen. Joep Maurits zou ook afwezig zijn , maar kon toch onverwacht meedoen en ook dat was erg welkom.

De eerste set werden we behoorlijk overlopen en dus was ook bij ons even de angst aanwezig dat de aangekondigde gallery-play bij de tegenstander niet lang op zich zou laten wachten. Echter door een briljante tactische ingreep van onze reserve aanvoerder Rob Bakker wisten we het volledige plaatje om te keren. Dit ging helaas ten koste van onze Cor(die eindelijk en keer mee kon doen op zaterdag), maar juist mede dankzij 5 teamgenoten van Cor (uit district Zuid Holland, place to be: Groot Ammers) werd zelfs het Volendamse publiek stil. Van te voren waren we ook daarvoor namelijk gewaarschuwd. Het publiek in Volendam.

 

Eerlijk is eerlijk, meerdere mensen in ons team hebben zich achter de oren gekrabd toen er vijf gasten met flesjes bier in de hand plaats namen op de tribune. Toen echter halverwege "Cor van Aken is oké, olé,olé" van de tribune schalde wisten we dat we steun op de tribune hadden en geen tegenstand! Opvallend was dat onze spelverdeler, Niels Horn, na de 3e set nog tactische aanwijzingen ontving vanaf de tribune. De volledige schoonfamilie van Niels, inclusief een ervaren ex-Ovra dame(zijn schoonmoeder) was aanwezig om ons te steunen. Zelfs bij wedstrijden in Haarlem hebben we nog nooit zoveel steun gehad!

 

Afijn de derde set hebben we gewonnen, de vierde was helaas weer voor MOVE, omdat wij wegzakten en te timide reageerden op successen(de 3-1 had er wel degelijk ingezeten!).

 

De vijfde set maakten we nog onnodig spannend! Met een voorsprong van 8-4 wisselen en dan toch nog vijf matchpoints weggeven. Gelukkig wisten we met 18-20 de set naar ons toe te trekken en dus drie punten mee te nemen. En dat terwijl Move met slechts twee punten achterbleef! Eindstand : 2-3 (106-105????) Een prima collectieve teamprestatie!!

 

Voor degene die er niet bij waren, lees vooral het stukje van de coach van MOVE, het stukje heeft nog lang nagegalmd in de catacomben van "De Seinpaal" in Volendam.......

 

 

Pieter E.