Competitie
Alle teams
Nieuws
Vereniging
Agenda
Fotos & Videos
Sponsors
Gastenboek
Contact

Het dak ging er af...

Geplaatst op:
10 februari 2020
Door:
Jan Koehorst
Categorie:
Algemeen
Storm, windkracht 12, de ANWB raadt iedereen thuis te blijven, tenzij het echt niet anders kan, kortom zondag 9 februari. Ondanks deze barre omstandigheden spoeden ruim 70 volleyballers, vrijwilligers van Spaarnestad zich naar Haarlem Noord. Niet voor een beachtoernooi (al zou dat wel hele leuke effecten geven, niet voor een snow-volleybalwedstrijd (daar houdt alleen heren 2 zich mee bezig), nee, het eindpunt is ditmaal de arena van de bowlingsport, het Bison Bowling Centre aan de Orionweg.

Eenmaal binnengewaaid is het een drukte van belang. Terwijl een stelletje mini’s vertrekken, neemt Spaarnestad de zaak over. Meer dan 70 vrijwilligers, jong en iets ouder, zijn aanwezig. Het bestuur van Spaarnestad heeft een vrijwilligersevenement georganiseerd om de velen die wekelijks de vereniging een vereniging maken, op een andere manier aan het werk te zetten.

Maar liefst op 14 banen rollen de ballen richting de kegels. De enige wanklank klinkt als er weer zo’n rotbal in de goot belandt. Gekscherend wordt geopperd om de hekjes omhoog te doen, maar zover komt het niet. Ondertussen wordt er ook voor de innerlijke mens gezorgd. Het personeel van de bowling loopt zich een ongeluk om iedereen van drankjes en hapjes te voorzien.

De sfeer is dan ook buitengewoon en eigenlijk ook weer niet omdat de sfeer bij onze vrijwilligers altijd buitengewoon is.

Na een uur is het gedaan. Wie heeft er gewonnen? Totaal onbelangrijk. Maar toch………… Marco Holdorp staat eenzaam aan de kop. Hij wint de eerste Spaarnestad-Bowling-Bokaal, die Eugene hem onder luid applaus overhandigt.

Nog een paar drankjes en dan is het weer naar buiten. Tegenwind, maar daar kunnen we nu tegen.

Een mooie en geslaagde middag voor al die vrijwilligers, waarvan er binnen Spaarnestad niet genoeg kunnen zijn. Op naar het volgende evenement……