Competitie
Alle teams
Nieuws
Vereniging
Agenda
Fotos & Videos
Sponsors
Gastenboek
Contact

Meisjes C-selectie plaatst zich voor NOJK-finale!!

Geplaatst op:
4 maart 2020
Door:
De Webmaster
Categorie:
Algemeen

Op zaterdag 15 februari plaatste de meisjes C-selectie (waarvan de meeste speelsters al in de B-competitie spelen) zich voor de finale van het NOJK. Het achttal Benthe Essink, Julide Karatas, Nigella Negenman, Nienke Meijer, Caro Kerckhaert, Hadewich Paro, Anouk Bakker en Fleurine Krijgsman bleef ongeslagen en zij mogen nu op zaterdag 11 april de Finale spelen.

In Amersfoort werd gestart tegen Zovoc uit Zoetermeer. Dat leverde voor de Spaarnestad-meisjes een makkelijke overwinning op: 25-14, 25-10. De volgende poule-wedstrijd ging tegen Dinto uit Warmenhuizen. Ondanks grotere tegenstand wonnen onze meisjes ook deze wedstrijd met 2-0 (25-15, 25-19). Daarna werd gespeeld tegen Orion uit Doetinchem, dat alleen tegen Dinto een set had verloren. Het werd een spannende wedstrijd, die besliste over de plaatsen 1 en 2 in de poule. Spaarnestad wilde heel graag 1e in de poule worden, want in de andere poule stond een uitermate sterk Dynamo Apeldoorn. Het liep de 1e set allemaal wat minder en onze meisjes kwamen voor het eerst die dag wat punten achter te staan. Na een spannend slot won Orion met 25-23. In de 2e set draaide Spaarnestad weer op volle toeren en konden zij de spanning goed aan: 25-22 voor Spaarnestad en de gewenste eerste plaats in de poule!

De kruisfinale tegen Kalinko moest de beslissing brengen. Spaarnestad won de eerste set overtuigend met 25-17. De tweede set was heel spannend, maar ging toch net met 23-25 naar Kalinko. Veel meiden hadden inmiddels 8 sets in de benen en dat was te merken. Het mooie spel was er vanaf, maar op vechtlust wisten de meisjes hun laatste reserves aan te spreken: 15-12 winst! Daarmee was plaatsing voor de Finale van het NOJK een feit.

De Finale vindt op de zaterdag voor Pasen plaats in sporthal de Wedert in Valkenswaard (N-Br). De Spaarnestad-meisjes spelen in de poule al om 9.45 u tegen het sterke Dynamo Apeldoorn, daarna om 12.00 u tegen Apollo uit Borne en om 14.00 u tegen Rivo Rijssen. Een pittige poule, maar een prachtig rijtje om tussen te staan; de beste 8 van Nederland!