Competitie
Alle teams
Nieuws
Vereniging
Agenda
Fotos & Videos
Sponsors
Gastenboek
Contact

Jongens A draait goed mee in top van Hoofdklasse

Geplaatst op:
11 maart 2020
Door:
Jan Koehorst
Categorie:
Algemeen

Afgelopen zaterdag verdedigde Jongens A succesvol de tweede plaats in de hoofdklasse tegen het op de derde plaats staande Madjoe. Hoewel het team gehandicapt was doordat Kas Dijkman (de altijd dynamische libero) vanwege een knieblessure niet kon spelen (maar Olivier Gijze verving hem goed), werd Madjoe weinig kans gegund.

In de eerste set mocht Jasper van Assema 15 keer achter elkaar serveren (van 5-4 naar 19-4). Daarbij kreeg hij vooral steun van de harde aanval van Guy Hautemann en de blokpunten van Duco Jaspers. Daarna vielen nog 2 bloks van Florian Bomhof en een paar prachtige aanvallen van Lars Hendriks op. Jongens A werd aan het eind van de eerste set wat slordig en door 4 fouten bij Spaarnestad kon Madjoe wat dichterbij komen. De set ging echter gewoon met 25-13 naar Spaarnestad.

In de tweede set sloeg Iwan de Boer met een aantal aces Jongens A naar mooie voorsprong: 11-3.  Madjoe kwam daarna wat dichterbij, ook door fouten bij Spaarnestad 14-10. Lars Hendriks scoorde daarna met een mooie aanval en had daarna een geweldige redding, maar het werd toch 15-11. Madjoe kwam vervolgens terug naar 16-14. Op dat moment begon Arthur op de grote trom te slaan en dat inspireerde Jongens A. Guy Hautemann beukte de bal weer hard op de vloer en dat stimuleerde Lars Hendriks om een ace te scoren, waarna Jur de Lange een blokpunt scoorde, Iwan de Boer een ace sloeg en Duco Jaspers de set mocht beslissen: 25-16.

In de derde set mocht Jur de Lange starten met de opslag. En dat deed hij met verve. Pas op 7-0 sloot hij zijn serie af. Madjoe kwam er even tussen, maar wie anders dan Jasper van Assema begon daarna aan een servebeurt met drie aces. Toen de kruitdampen waren opgetrokken stond het zo maar 13-3. Madjoe mocht daarna wat terugdoen, maar Duco Jaspers zorgde er met 2 blokpunten voor dat het verschil nog steeds ruim bleef: 16-7. Bij Jongens A ging spelverdeler Florian Bomhof daarna experimenteren met een stijg achterover met zijn middens Iwan en Duco. Dat ging nog niet altijd goed en Madjoe ging ook wat gedurfder spelen, maar het verschil bleef ruim. En Lars Hendriks mocht met een mooie pipeaanval de set beslissen: 25-17.

Daarna kwam de beruchte vierde set: hoe houdt je dan de concentratie vast. Jongens A kwam dan ook achter met 1-5 en 3-6. Op de volgende bal redde Olivier Gijze prachtig en Guy Hautemann beukte daarna de bal op vloer. Door de serve van Jur de Lange werd het 6-6, maar Madjoe leefde op en kwam weer voor: 7-11. Daarna werden Lars Hendriks en Jasper van Assema weer in gewisseld. Er volgde daarna een spannend setverloop, waarbij pas op 22-22 Madjoe door een ace van Florian Bomhof werd achterhaald. Nadat in de slotfase Madjoe 4 service-en 3 aanvalsfouten had gemaakt, mocht Jasper van Assema de winnende 25-23 binnen slaan. Voor wie in het verslag Maarten van der Kuip niet vaak genoemd ziet worden, moet bedenken dat Maarten gewoon lekker stond op te zetten!

Jongens A kan de nummer 1 (Compaen 1 dat slechts 1 set van Compaen 2 verloor) waarschijnlijk niet meer inhalen, maar wel thuis in de Beijneshal revanche nemen voor de eerder geleden 0-4 nederlaag in Oostzaan. Dat kan op zaterdag 28 maart om 10.45u in de Beijneshal.

Andre Triep