Competitie
Alle teams
Nieuws
Vereniging
Agenda
Fotos & Videos
Sponsors
Gastenboek
Contact

Voorbereiding seizoen 2020-2021

Geplaatst op:
14 april 2020
Door:
De Webmaster
Categorie:
Algemeen
Zoals velen van jullie weten staat VC Spaarnestad in de top-5 'grootste volleybalverenigingen van Nederland'. Wanneer het gemeten zou worden zou onze club in de ranking van 'gezelligste volleybalverenigingen van Nederland' minstens net zo hoog staan. En toch hebben we ook nog andere ambities...

We zijn een club waarin de breedtesport voorop staat, maar waarnaast ook alle ruimte is voor de ontwikkeling van talent en spelen op (top)niveau. En dat er veel talent is wordt meer en meer zichtbaar. Onze jeugdafdeling blijft maar groeien en zowel bij de dames als de heren stromen er jonge talentvolle spelers door naar de hoogst spelende teams.

Het fundament onder dit alles leidt er steeds meer toe dat VC Spaarnestad het opleidingsinstituut van de regio wordt. Dat stevige fundament is de basis voor alle opleiding, het (top)niveau en de gehele breedtesport en dit maken we mogelijk met (inmiddels) meer dan 130 vrijwilligers!

Een groot deel van deze vrijwilligers behoort tot het trainerscorps (variërend van 'piep jong' tot 'best op leeftijd'). Of je nu bij de Recreanten speelt, aan zitvolleybal doet, jong talent bent of in een van de vele breedtesport-teams de volleybalsport beoefent, zonder onze trainers verdampt zowel een groot deel van het eerder genoemde fundament, als ook de volleybalpret als sneeuw voor de zon. Trainers zorgen oa. voor de verbinding, variatie in oefenstof, het slijten van routines of het ontwikkelen van talent en natuurlijk zeker ook de sfeer!

We staan als TC's, zoals ieder jaar, ook nu weer voor een tweeledige uitdaging op gebied van trainers:

  • Het vinden van een geschikte trainer voor ieder (jeugd-, recreanten-, zitvolleybal-, talenten-, heren- of dames) team.
  • Hoe houden we de afstemming met al deze mensen adequaat en stemmen we een lijn af als het gaat om spelen in systemen, het aanleren van techniek, etc.

Om invulling te geven aan deze uitdagingen hebben we inzicht nodig in wie er allemaal training zou willen geven. Gelukkig beschikken we al over een flinke lijst vrijwilligers, maar nieuwe trainers zijn echt van harte welkom!

Interesse, maar geen ervaring? Geen probleem! In september zal er voor zowel de senioren als de jeugd een 'cursus basistrainer' worden georganiseerd. Ook voor trainers die wel ervaring hebben, maar wel wat opfrissing / extra input kunnen gebruiken is deze cursus beschikbaar. Jongere geïnteresseerden zijn ook echt van harte welkom! Los van dat het ontzettend leuk is om te doen en je er zelf ook veel van leert levert het geven van training (en coachen) ook nog best een lekker zakcentje op!

Interesse en wel ervaring? Dan heb je dit vast al opgegeven in je reply op de TC-enquête mail. Zo niet, laat het dan alsjeblieft alsnog zo snel mogelijk weten aan je eigen TC.

Geen interesse? Dat kan natuurlijk ook, dan resteert alleen nog de vraag wat jouw vrijwilligersbijdrage is aan onze vereniging? Want ruim 130 vrijwilligers klinkt als 'veel', maar er moet ook echt heel erg veel gebeuren om het voor een club van ca. 750 leden allemaal echt knettergoed te organiseren! Bovendien is het bij onze club fantastisch geregeld, veel mooie en warme contacten, gelukkig ook af en toe uitdagende meningsverschillen, maar vooral ook veel extra gezelligheid (waaronder de jaarlijkse kader-bbq en sinds dit jaar ook het vrijwilligers bowlingtoernooi).

We horen graag van je!

Sportieve groet,

Alle TC's van VC Spaarnestad