Coronaprotocol
Competitie
Alle teams
Nieuws
Vereniging
Agenda
Fotos & Videos
Sponsors
Gastenboek
Contact

VCSpaarnestad bestaat dit jaar 10 jaar (aflevering 3): Willem de Vries wil beachen

Geplaatst op:
22 april 2020
Door:
Jan Koehorst
Categorie:
Algemeen


Sinds 14 juni 2018 heeft VC Spaarnestad een eigen beachvolleybalafdeling (Bavo Beach) met een prachtig beachcomplex met 10 velden aan het van Turnhoutpad in Schalkwijk.

Willem de Vries was een van de eerste werkers om dit alles op te bouwen en dus iemand met groot beach-hart. Logisch dat hij op 2e Paasdag al in de beach-modus stond. Even snel boodschappen doen bij de Dekamarkt in de Mr.Cornelisstraat en dan beachen. Ik zag hem (ik woon bij hem om de hoek) op zijn fiets in zijn korte broek voorbij schieten bij een gevoelstemperatuur van minder dan 7 graden. Niet bepaald ideaal beachvolleybalweer, maar voor een beach diehard als Willem de Vries maakt dat niets uit. En opeens realiseerde ik me dat hij vanwege de uitbraak van het Corona-virus helemaal niet kon volleyballen op Bavo Beach. Bavo Beach zou eind maart 2020 zijn open gegaan, maar dat was voorlopig uitgesteld en wanneer dat weer mogelijk zou worden was onduidelijk.

Inmiddels is duidelijk dat vanaf 11 mei voor de jeugd de Corona-maatregelen zijn verruimd.
Voor Willem de Vries bieden de kabinetsbesluiten van 21 april voorlopig geen ruimte. Dat is voor de senioren jammer, want vorig jaar waren er op 10 velden trainingen voor Bavo-leden van mini t/m senioren. Mede dankzij de goede trainers en de mooie zomer van 2019 liep het ledental van Bavo Beach snel op naar bijna 300 leden. En hopelijk kan deze zomer weer getraind worden en zal het ledental nog groeien.

Andre Triep