Competitie
Alle teams
Nieuws
Vereniging
Agenda
Fotos & Videos
Sponsors
Gastenboek
Contact

VCSpaarnestad bestaat dit jaar 10 jaar

Geplaatst op:
15 mei 2020
Door:
Jan Koehorst
Categorie:
Algemeen

Aflevering (6): De Spaarnestad-mini’s domineren in de kampioenspoule

Kim La Haye, Bobbie de Haan, Eva Bakker, Fenna Pieterse en Nina van den Hoven sliepen in de nacht van 9 op 10 mei de slaap des onschuld. Dat zou de ideale openingszin voor een “Wat als”-verhaal (in de internationale literatuur is de “What if”-categorie zeker in tijden van een pandemie een topsucces) kunnen zijn. Ik ga nu een “Wat als”-stuk schrijven, want zij hadden zonder de Corona-crisis als kampioen van de speelkern Haarlem op zaterdag 10 mei in Bovenkarspel de hele dag de regiofinale gespeeld (net zoals Ajax bij het uitspelen van de eredivisie voetbal op zondag 11 mei de kampioensschaal zou hebben gekregen). Zo had ik beide gebeurtenissen ook in mijn agenda staan.

Maar wij hadden de Spaarnestad-teams niet over deze mogelijkheid geïnformeerd, om ze niet bij voorbaat zenuwachtig te maken. Er waren immers nog twee speeldagen te gaan: de toernooi dag op 14 maart in onze eigen Kennemer Sporthal en de toernooi dag op 10 april in sporthal Bindelwijk in Ouderkerk aan de Amstel. Toch erg jammer dat zij niet hebben kunnen meemaken. Een troost: zij hebben wel in januari in Houten aan het NOJK mee kunnen doen en daar veel kunnen leren.
Het team van deze vijf Spaarnestad-meisjes speelt onder de naam Spaarnestad Powerbom en het is het sterkste team in de kampioenspoule (poule A van niveau 6). Samen met het team Spaarnestad Sushibom en het opkomende Spaarnestad-team Volleyboys domineren zij de kampioenspoule en een team van Smashing Velsen en van Heemstede speelden meestal om de vierde plaats. De teams Powerbom en Sushibom trainen samen in een trainingsgroep bij Nina Besteman en Aaliyah Hansen. De Volleyboys (2 jaar jonger dan de andere 2 Spaarnestad-teams) trainen bij Jeroen Syrier. Het laatste CMV-toernooi in de competitie was het toernooi in het zand van The Beach in Aalsmeer en ook daar wonnen de meisjes van Powerbom. Het is de laatste jaren gebruikelijk dat een Spaarnestad-team kampioen van de speelkern Haarlem wordt en naar de regiofinale gaat (met als topsucces het Spaarnestad-team Het Gevaar dat als 2e van de regiofinale naar het NGJK in Eindhoven in ging en daar als 5e eindigde, maar het beste jongensteam van Nederland werd).

In de eerste jaren van VCSpaarnestad domineerden de teams van VCHoofddorp bij de kampioenstrijd, maar daarna zakten die weg en kwamen de Spaarnestad-teams bovendrijven. In 2017 kon alleen VVOuderkerk het kampioenschap van de speelkern voor de neus van de Spaarnestad wegkapen (mede dankzij de inbreng van Bente Essink, die het jaar erna naar Spaarnestad overstapte). In 2020 vormen de 9 Spaarnestad-teams 50% van het aantal teams op het hoogste niveau (niveau 6) en lijkt de dominantie blijvend.

Andre Triep