Competitie
Alle teams
Nieuws
Vereniging
Agenda
Fotos & Videos
Sponsors
Gastenboek
Contact

...de koning heeft het behaagd om ...

Geplaatst op:
5 september 2020
Door:
Jan Koehorst
Categorie:
Algemeen
Het leek een doorsnee-mini-training, afgelopen vrijdag in de Beijneshal. Op 6 velden groepen minivolleyballers die met een enorm enthousiasme de bal in de juiste richting proberen te krijgen. Na de sessie van 4 tot half 6 volgt er weer zo'n enorme groep enthousiastelingen die hun uiterste best doen. Door de Coronamaatregelen moeten de ouders en andere begeleiders vanaf de tribune dit schouwspel bekijken.
Ondertussen worden er kratten met allerlei flessen, glazen etc. etc. aangevoerd in de hal achter de tribune. Er heerst bij de leden van de minicommissie wat gezonde spanning.
Wat is er aan de hand?
Op deze gedenkwaardige 4e september zet André Triep een streep(je) onder zijn activiteiten voor de minicommissie. Zelf is hij er nog niet. Er is een belangrijke vergadering met hem gepland om de overdracht goed te regelen. Gelukkig is de nietsvermoedende André Triep keurig op tijd in de hal. Om 10 voor 7 wordt de minitraining beëindigd. Iets eerder dan gewoonlijk. Snel, heel snel wordt de zaal opgeruimd en spoeden de aanwezigen zich naar veld 2. De kinderen op de vloer, de ouderen op de tribune. Keurig op anderhalve meter.

Voorzitter Peter den Nijs neemt het woord. En zoals het traditiegetrouw niet lukt, weigert ook dit maal de geluidsinstallatie. Geen nood, met enige stemverheffing is hij prima te verstaan. André is inmiddels naar veld 2 gedirigeerd en ziet tot zijn verbazing vrouw Betty en de beide zoons ook aanwezig. Een lange toespraak volgt. Allerlei wetenswaardigheden volgen elkaar op. Van de US-tijd via Allides tot Spaarnestad. De voorzitter sluit af met de mededeling dat in de eerstvolgende ALV André door het bestuur voorgedragen wordt voor het erelidmaatschap. Een stevig applaus volgt. Bloemen etc. etc. Maar de koek is niet op. Ineens verschijnt daar vanachter de tribune de burgervader van Haarlem ten tonele. Geheel in kostuum met ambtsketting en een grote doos in zijn hand.
Opnieuw wordt André in het zonnetje gezet. En dan is het moment daar. Een brief van de koning. Dhr. Jos Wienen leest voor: ....... En daarom heeft het zijne majesteit de koning behaagt om ANDRE TRIEP te benoemen tot lid van de orde van Oranje Nassau.....

Het opspelden laat de burgermeester over aan Betty, de echtgenote van André.
Onder een staande ovatie krijgt een verbouwereerde André het lintje opgeprikt. De aanwezigen hebben inmiddels een glaasje champagne (voor de kinderen ook kinderchampagne) gekregen en gezamenlijk wordt getoast.

André, van harte gefeliciteerd, het zij je meer dan van harte gegund en je hebt het ten volle verdiend!

Giovanni

Jessica c.s. alle complimenten voor de uitstekende organisatie