Coronaprotocol
Competitie
Alle teams
Nieuws
Vereniging
Agenda
Fotos & Videos
Sponsors
Gastenboek
Contact

Nieuwsberichten

Officieus kampioenschap CMV-jongens

Geplaatst op:
13 september 2020
Door:
De Webmaster
Categorie:
mini

Voordat corona alle volleybal platlegde in maart, had ons jongens CMV-team zich geplaatst voor de finaleronde van het NOJK. Nadat zij drie jaar bezig zijn geweest om deze finale te halen (in 2017-2018 in de voorronde eruit, in 2018-2019 de tweede ronde goed gespeeld maar helaas niet door en dit jaar (2019-2020) de finaleronde gehaald), was de teleurstelling dat deze finaleronde niet gespeeld kon worden bij zowel de spelers als de trainer/coach zeer groot. Toen er zicht kwam op weer volleyballen in de zaal, maar het NOJK definitief bleef afgelast, ontstond er het plan om deze finale officieus alsnog te spelen. Zes van de acht clubs uit de finaleronde zagen dit ook wel zitten.

Afgelopen zaterdag was het zover. Onder leiding van Hans van de Wassenberg, Remco Hofman en Mark van Assema liep de Kennemer vol met enthousiaste spelers. Er werd CMV-volleybal op hoog niveau gespeeld. In een gemoedelijke sfeer lieten de teams van Vocasa uit Nijmegen, VC Volt uit Beers-Cuijk-Grave, Orion uit Doetichem, Taurus uit Houten en natuurlijk VC Spaarnestad zien wat ze waard waren. Helaas had Alterno uit Apeldoorn toch afgezegd vanwege corona.

Melle, Stef, Luut, Flynn, Jayson, Teun en Lucas lieten, onder de bezielende leiding van Jeroen Syrier zien, dat zij niet voor niets deze finaleronde bereikt hadden. In elke mogelijke samenstelling lieten de jongens een continu hoog niveau zien. Voor deze jongens die al een jaar (of langer) in de C spelen, bleek het miniveldje af en toe wat aan de kleine kant; ze moesten alle zeilen bijzetten om de bal binnen de lijnen te houden. Dit lukte bijzonder goed. Na 4 poule wedstrijdjes waren zij nog ongeslagen en mochten zij in de finale spelen tegen Taurus. In de voorronde in januari hadden deze teams elkaar ook al ontmoet en was er gelijkspel behaald. Beide teams hadden duidelijk een groei doorgemaakt, wat een spannende wedstrijd tot gevolg had. Deze werd uiteindelijk met overmacht gewonnen door onze jongens. Officieus beste jongens CMV-team van Nederland! Daar mogen we als club bijzonder trots op zijn!

De eindstand: 1e- VC Spaarnestad, 2e- Taurus, 3e- Vocasa, 4e- Orion, 5e- VC Volt.

Voor wie het leuk vindt om iets van de sfeer te proeven, zijn op YouTube wat filmpjes terug te vinden.