Coronaprotocol
Competitie
Alle teams
Nieuws
Vereniging
Agenda
Fotos & Videos
Sponsors
Contact

Vereniging

Dames 1 toont karakter in eerste thuiswedstrijd

Geplaatst op:
27 september 2020
Door:
Jan Koehorst
Categorie:
wedstrijdverslagen

In een sfeerloze Beijneshal (toeschouwers mochten alleen boven zitten) heeft Dames 1 in de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen met 3-2 gewonnen van het sterke Dinto uit Warmenhuizen.

Beide ploegen waren in de eerste twee sets aan elkaar gewaagd, maar in beide sets waren het bij de big points helaas wat persoonlijke fouten aan Haarlemse kant die de ploeg van coach Nico Halsema de das om deed. Met 26-28 en 22-25 gingen de sets verloren, mede vanwege het feit dat de lange nr. 5 van Dinto voor de Haarlemse ploeg niet was af te stoppen.

In de 3e set kwam gelukkig de ommekeer. Verdedigend stond het beter en met name libero Bloem de Jong haalde de meest onmogelijke ballen van de grond. Met 25-21 setwinst werd de achterstand verkleind. Het gaf de Haarlemse ploeg een positieve boost en vooral Rudie Döpp. Wat die in de volgende set liet zien, was verbazingwekkend. Op de tribune werd al gesproken van een Rudie Doppshow, omdat ze werkelijk uit alle standen scoorde. Met een setwinst van 25-16 werd de stand gelijk getrokken.

De beslissende 5e set ging tot 10-10 gelijk op, maar daarna was het Dominique Split (topscoorster met 22 punten) die met harde aanvallen de beslissing forceerde en haar ploeg niet alleen de 15-12 setzege bracht, maar ook een karaktervolle 3-2 zege.