Coronaprotocol
Competitie
Alle teams
Nieuws
Vereniging
Agenda
Fotos & Videos
Sponsors
Contact

Belangrijk

Covid-19 update 5 oktober

Geplaatst op:
5 oktober 2020
Door:
De Webmaster
Categorie:
Bestuurlijk nieuws

Update 5 oktober:

Vandaag, 5 oktober, gaat de aanscherping van de maatregelen om het Coronavirus te bestrijden, officieel in.

Na overleg met en informatie van SRO, Rijksoverheid, gemeente Haarlem en de nevobo gelden de volgende afspraken voor ons.

Trainingen.

Zowel voor als na de training geldt het zeer dringende advies om mondkapjes te dragen. Ook willen we er op wijzen dat de 1,5 meter na het sporten verplicht is. Dat geldt ook voor de trainers in de evaluatie van de training met een aantal spelers. (dat was afgelopen week naast de vele goede zaken, toch een minpuntje)

In de Kennemer sporthal blijven de schermen omlaag. We weten dat het niet gezellig is, maar dat is deze hele toestand niet.

Nieuw

Bij de trainingen in de Kennemer is er nu ook een registratieplicht. Om dat snel en efficiënt te doen gebruiken we een QR-code. Bij ieder veld hangen twee A4-tjes met die code. Even met de mobiel op de camera app drukken en de pagina verschijnt in je scherm. Invullen (na 1x kan dat ook automatisch). Dat is dan ook tegelijk de vereiste gezondheidscheck.

Wedstrijden

Alhoewel er de nodige wedstrijden uit zijn gevallen vanwege besmettingen in het team, gaan de meeste ontmoetingen door. Dat daar geen publiek bij is, is bekend.

Wanneer er iemand in een van onze teams met het Corona-virus is besmet, vragen we zeer, zeer dringend ons daarvan op de hoogte te brengen.

De maatregelen zijn al eerder gecommuniceerd. Voor het hele team geldt dan een quarantaineplicht waarin geen trainingen en wedstrijden plaatsvinden. Aangezien wij de scheidsrechters en tegenstander fatsoenlijk en bijtijds willen informeren, vragen wij dringend om in voorkomende gevallen tijdig de melding aan de taakgroep via de mail van covid-19@vcspaarnestad.nl te doen.

Praktische zaak in de Beijneshal is dat ploegen die wachten tot een veld vrij is, bijvoorbeeld omdat de voorgaande wedstrijd nog bezig is, naar de tribune te gaan. Ook daar geldt dan het dringend advies om de mondkapjes om te doen en het voorschrift om 1.5 meter uit elkaar te gaan staan/zitten.

Zodra de wedstrijd klaar is, en het veld vrij is, kan de tribune verlaten worden. Ploegen die gespeeld hebben worden verzocht snel het veld te verlaten.

Wij hopen jullie hiermee weer voldoende te hebben geïnformeerd en verwachten wederom dat iedereen weer z'n uiterste best doet.

Vriendelijke gezonde groeten,

Het Bestuur

 

Update 29 september:

Op de eerste plaats wil het bestuur de leden bedanken voor het begrip voor de maatregelen die wij noodgedwongen moesten nemen i.v.m. de richtlijnen en eisen van de overheid.
Afgelopen week zijn onze maatregelen in de hallen keurig uitgevoerd. Hulde!!

Inmiddels zijn er nieuwe maatregelen van kracht geworden, waardoor wij ons protocol en onze afspraken moeten bijstellen.
Wij hopen dat ook deze nieuwe zaken door de leden goed worden opgepakt en nageleefd.

De aangepaste regels:

Toeschouwers

 • Vanaf 29 september 18:00 uur is publiek 3 weken niet meer toegestaan bij sportactiviteiten. Dat geldt zowel voor professionele sportwedstrijden als voor amateurwedstrijden
  Bij uitwedstrijden van jeugdleden t/m 17 jaar vallen de benodigde chauffeurs onder teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd.
 • Vanaf 29 september 18:00 uur gaan sportkantines tijdelijk dicht.
  Beijneshal en Kennemer sporthal vallen onder de horeca die zelfstandig functioneert. Zij mogen vanaf 21.00 uur geen nieuwe gasten binnenlaten. Om 22.00 uur moet iedereen weg zijn. In beide kantines gelden de horecaregels. Het bestuur verwacht dat de leden zich aan die regels houden.
 • De maximale gezelschapsgrootte van 4 personen geldt niet voor de sport. De sportbeoefening is uitgezonderd. Een sportteam mag dus bij elkaar komen voor trainingen en wedstrijden. Na afloop geldt de maximale gezelschapsgrootte van 4 personen voor sporters wel.
  De regels voor maximale samenkomst- en gezelschapsgrootte gelden niet voor kinderen tot en met 12 jaar. Voor jongeren van 13 jaar en ouder gelden de maatregelen wel. Dus ook na het sporten.
 • Tijdens het sporten geldt de maximale groepsgrootte van 30 personen niet. Dus in de Kennemer en Beijnes kunnen wedstrijden en trainingen gewoon doorgaan. Over de wedstrijden is de Nevobo de leidende instantie.
  Mochten er naderde regels komen, dan informeren wij de teams

Deze week draait de competitie weer op volle toeren. 8 wedstrijden maandag, 4 op de woensdag en dan hebben we zaterdag nog een uitgebreid jeugdprogramma.
Anders dan anders, maar dat is inmiddels wel duidelijk. Ook voor ons, bestuur en een aantal zeer betrokken leden, is zo'n volle week weer een testcase.
We hopen dat we aan van alles gedacht hebben.

Eén aspect willen we er bij voorbaat uitlichten.

Het kan voorkomen dat een van onze leden besmet raakt met het Coronavirus. Dit is uiteraard op de eerste plaats heel vervelend voor de persoon in kwestie.
De regelgeving geeft aan dat op het moment dat iemand getest wordt, hij/zij tot het moment waarop de uitslag bekend wordt, in quarantaine gaat. Dat betekent ook in onze vereniging dat hij/zij niet traint, speelt of in de hal aanwezig is.
Is de uitslag negatief, dan vervalt de quarantaine. Is die echter positief dan treedt het algemene protocol van de overheid in werking en dat betekent dat mensen die contact hebben gehad met die besmette persoon, dus bijvoorbeeld een team c.q. trainingsgroep, ook 10 dagen in quarantaine gaan.
Voor het volleybal betekent dat de wedstrijd wordt uitgesteld en dat wij, bestuur Spaarnestad, Nevobo en tegenstander op de hoogte brengen. Dit uiteraard zonder allerlei onnodige details te noemen.

Wij verzoeken dan ook nadrukkelijk het bestuur op de hoogte te brengen.

Mail-adres is covid-19@vcspaarnestad.nl

Iedereen kan overigens op dit mailadres z'n corona-gerelateerde vragen, suggesties en opmerkingen kwijt.
Het bestuur is druk doende om op zeer korte groep een taakgroep Corona te vormen om daarmee de enorme werkdruk van een aantal terug te brengen. Meer dan 13 uur, zoals zaterdag, als corona coördinator werken is niet goed.

We vertrouwen erop dat ook de teams de situatie begrijpen en willen meewerken en luisteren naar de instructies van de corona coördinator. Alleen dan kan er gevolleybald worden.

Voor de actuele regels en protocollen kijk je op de Corona-pagina

Nog even voor de volledigheid.

Je komt de Beijneshal binnen. Dan zijn er drie mogelijkheden:

 1. Je gaat naar de kantine. Daar zijn de horecaregels van kracht. Maurice heeft daarin de leiding. Medewerking wordt uiteraard verwacht
 2. Je gaat naar de tribune omdat de voorgaande wedstrijd niet is afgelopen. Dan ben je volgens de regels 'toeschouwer'. Boven staat een tafel met een QR afbeelding. Die moet je scannen op je mobiel. Er komen 4 vragen die simpel te beantwoorden zijn en je gaat naar de tribune. Dankzij die app gaat dat razendsnel.
  Deze wijze van registreren is conform de AVG regels en is bij de VRK gemeld. (veiligheidsregio Kennemerland). Na 14 dagen worden deze gegevens verwijderd.
 3. Je gaat spelen; het veld is vrij. De looprichting is door het gele hek, langs de kleedkamers. Via de opening in het midden bij de wedstrijdleiding ga je de zaal in. Op dat moment ben je sporter (ook de begeleidingsstaf).

Tijdens de wedstrijd gelden de Nevobo-spelregels. Ook die zijn enigszins aangepast. Geen handen geven vooraf en na de wedstrijd. Klappen mag wel. Tijdens de wedstrijd wordt er niet overdadig geschreeuwd, gedanst etc. etc.

Na de wedstrijd worden de formaliteiten snel afgehandeld om plaats te maken voor de volgende wedstrijd.
Let wel, zodra de wedstrijd is afgelopen, word je weer toeschouwer. Je gaat dan weer voor de ingeschoven beneden-tribune langs naar de hal met de keuze kantine of tribune.

Volg in alle gevallen de aanwijzingen van de Corona coördinator (geel hesjes) op.

We wensen jullie, ondanks alle maatregelen, heel veel plezier en succes.

Bestuur