Coronaprotocol
Competitie
Alle teams
Nieuws
Vereniging
Agenda
Fotos & Videos
Sponsors
Gastenboek
Contact

Teaminfo

Meisjes B3: een vriendinnenteam met ambitie

Geplaatst op:
19 oktober 2020
Door:
Jan Koehorst
Categorie:
jeugd

In meisjes B3 heeft Spaarnestad een team dat vriendschap en ambitie combineert. Ze spelen in de tweede klasse en hebben door een paar duidelijke overwinningen de smaak te pakken gekregen. Het negental Laura Rombout, Sabine Veenendaal, Mies Vesseur, Tess Holleboom, Lara van Oeffel, Thandi Kruin, Kim Biesbrouck, Britt Klesser en Emma Gadella (dat getraind wordt door Ellen van Leeuwen en Brigit van Luijk) staat op een gedeelde eerste plaats. Totdat de Corona lockdown toesloeg. Dat was jammer voor de Spaarnestad-meisjes, want de vorm groeide.

Ze begonnen de competitie met een 3-1 overwinning op Smashing'72 MB2.Ze waren op die uitwedstrijd in Diemen maar met zes speelsters, terwijl het team uit Diemen er tien had. Het was dus niet zo raar dat ze na drie gewonnen sets moesten accepteren dat de vierde set verloren ging. De volgende wedstrijd was uit tegen KVA MB1 in sporthal de Pijp in Amsterdam. Ze wonnen de eerste set met 25-20, maar daarna gingen drie spannende sets verloren. De nederlaag met 1-3 was even een domper, maar op 3 oktober bood de eerste thuiswedstrijd nieuwe kansen. Tegen Zaanstad MB4 speelden ze drie spannende sets, die ze alle met 2 punten verschil wonnen. Helaas voor hen ging liep de tweede set wat minder, maar de 3-1 overwinning gaf toch nieuwe inspiratie. De volgende wedstrijd was ook een thuiswedstijd tegen Spaarnestad MB5. Ook toen waren ze maar met zes speelsters, maar met Ellen van Leeuwen als coach werd het een duidelijk 4-0 overwinning (met 100 tegen 53 punten). Na deze wedstrijd stonden Zaanstad MB4, KVA MB1 en Spaarnestad MB4 met zijn drieën aan kop met 11 punten uit 4 wedstrijden en alle drie met 11-5 in sets.
Helaas weet niemand hoe het verder gaat, maar bij Spaarnestad meisjes B3 is het gevoel goed en ze kunnen nu alleen hard door blijven trainen!

André Triep