Coronaprotocol
Competitie
Alle teams
Nieuws
Vereniging
Agenda
Fotos & Videos
Sponsors
Contact

Belangrijk

Volleyballen met z’n vieren

Geplaatst op:
5 december 2020
Door:
De Webmaster
Categorie:
Bestuurlijk nieuws

Na een start van de competitie die maar 4 weken duurde, ligt de sport in Nederland praktisch stil. Het bestuur en diverse werkgroepen hebben in de afgelopen weken gekeken wat wel en wat niet mogelijk is. Daaruit zijn de volgende zaken van belang.

De jeugdgroepen (onder de 18 jaar) trainen volgens schema gewoon door en spelen zo nu en dan onderlinge wedstrijdjes. Dat verloopt prima. Ook de jeugd die al bij de seniorenteams spelen trainen gewoon door.

Inmiddels zijn de regels voor de leden van 18+ versoepeld. Met instemming van de taakgroep Covid-19 van VC Spaarnestad hebben we nu de volgende regelingen vastgesteld. 

Heren 1 en 2 en dames 1, 2, 3 trainen in groepen van 4 op vaste tijden, zowel in de Kennemer als in de Beijneshal. De trainers bepalen de vaste groepen van 4 en volgen de regels die de taakgroep op basis van de richtlijnen van het NOC/NSF en de Nevobo hebben vastgesteld.

Ook voor de overige teams bieden we de mogelijkheid aan, om met groepen van 4 een uur te trainen c.q. een onderling spelletje te spelen van 2 tegen 2.

Om dit goed in banen te leiden hebben we een mogelijkheid ontwikkeld (dank aan Mark van Assema en Matthijs Post van Yoursportplanner) om voor de leden ruimte te reserveren via de app op de website van Spaarnestad.

Je ontvangt maandag 7 december een aparte mail met een link om je account te activeren bij Yoursportplanner.

Hoe gaat dat?

Op de website ga je naar de reserveringspagina.

  • Daar klik je jouw voorkeurstijden aan. Dan vul je de 3 andere namen van je groep aan. 
  • Je verstuurt het en je krijgt daarna een bevestiging.

Je kan dus met teamgenoten uit de eigen team volleyballen, maar het kan uiteraard ook met spelers uit andere teams. Per groepje van 4, doet één speler de reservering in de app.

De coördinator van dit geheel krijgt een overzicht van je reserveringen. 

Spelregels: 

  • Je kan voorlopig 1x in de week een reservering maken. Op deze manier kunnen we iedereen die dit wil de kans geven om een balletje te spelen. We kijken de animo even aan en passen dit eventueel aan. Ook het reserveren van een “rest”-halfuurtje (bijv. do. Kennemer) is een mogelijkheid.
  • Er zijn geen trainers bij deze groepen. Zelf een trainer vragen (en evt. betalen) kan, maar dat is een regeling die je zelf moet doen;
  • Via het reserveringsysteem krijgt de penningmeester een overzicht van de gebruikte uren. Die worden in de tweede helft van het seizoen verrekend met de contributie (en kortingen), zoals afgesproken in de ALV.
  • Het coronaprotocol vind je op de website, lees dit aub goed door. 

Voor vragen/opmerkingen e.d. graag een mailtje naar: secretaris@vcspaarnestad.nl.

Voor vragen over het coronaprotocol, graag een mailtje naar: covid-19@vcspaarnestad.nl