Coronaprotocol
Competitie
Alle teams
Nieuws
Vereniging
Agenda
Fotos & Videos
Sponsors
Gastenboek
Contact

De bouw van de sporthal gaat beginnen

Geplaatst op:
19 december 2020
Door:
Jan Koehorst
Categorie:
Nieuwe sporthal

Eindelijk is het zover. Op 4 januari start de bouw van de nieuwe sporthal aan de Sportweg. Het heeft even geduurd. Maar, nu ook de Raad van State de laatste obstakels heeft weggewerkt, kan de bouw van de Schoter sporthal beginnen. Het ontwerp hebben we al tijdens de diverse bouwvergaderingen kunnen zien maar staat nu op een groot bouwbord aan de Planetenlaan afgebeeld. Het gebouw zal de kenmerken van de nieuwe Haagse school hebben. Het wordt een gasloos gebouw met op het dak (mossedum) veel zonnepanelen om de energie aan het gebouw te kunnen leveren.

Op 4 januari start dus de bouw. En in de zomer wordt het hoogste punt bereikt. Al in september komend jaar is het gebouw wind- en waterdicht, waarna precies over een jaar, in december 2021 de hal wordt de hal opgeleverd. Daarna kan het Schoter Lyceum overdag en vanaf 5 uur onze volleybalvereniging het gebouw betrekken.

Ondertussen wordt er achter de schermen druk gewerkt om de hal ook daadwerkelijk een Spaarnestad-karakter te geven. Op papier is er een prachtige horecagelegenheid verschenen. Na een aantal vergaderingen van onze bouwcommissie met geïnteresseerde leden is het concept klaar. De kantine / restaurant /horeca is "Spaarnestadproof". Dus met een bar, met een uitstekende keukeb, met een rustige hoek, met een vergaderruimte en je kijkt uit over de velden waar gespeeld wordt. Je kan zelfs direct vanuit het restaurant naar de tribune om Spaarnestad aan te moedigen.

Nog even een korte tijdstabel:

  • Vanaf 21 december wordt het Schoter opengemaakt voor de latere verbinding naar de hal
  • Vanaf 4 januari worden de palen de grond ingeschroefd
  • Vanaf 1 maart krijgt de bouw steeds meer de contouren van onze sporthal.

JK te H.