Coronaprotocol
Competitie
Alle teams
Nieuws
Vereniging
Agenda
Fotos & Videos
Sponsors
Gastenboek
Contact

Ook Meisje C4 had het moeilijk tegen oudere tegenstanders

Geplaatst op:
26 februari 2021
Door:
Jan Koehorst
Categorie:
jeugd
Onze MC4 is een team van 9 speelsters die in de meeste wedstrijden tegen 1 of 2 jaar oudere speelsters speelden. En dan is het goed dat Sanne van Leeuwen rustig in haar aanpak op de training en de wedstrijd onze meiden vertrouwen geeft. Vandaar de foto van een opschrift op de muur van de Basisschool de Ark bij mij om de hoek in het Kleverpark.
De MC4 speelde in een poule van 6 teams (waarvan VVAmsterdam C1, met dispensatie, Atalante C1, met dispensatie, Smashing '72 C2, buiten mededinging meespeelden). Alleen VCH MC1, Abcoude MC1 en Spaarnestad MC4 voldeden aan de C-leeftijdsregels. Waarbij de C4 in Sofia van Rijn en Babette van Delft nog 2 speelsters met CMV-leeftijd had. De overige zeven (Kaat Neeskens, Kathelijne van Schaik, Juliette Ab, Katie Dinsbach, Babs van der Veldt, Froukje Jacobs en Sarah Onderlinden) waren eerste jaars C, waarbij Sarah met haar lengte van 1.70m het beste tegen de oudere en langere speelsters aankan.
De overgang van de mini's naar het C-niveau (met het grotere veld en de zwaardere bal) is altijd wennen. De eerste wedstrijd op 19 september tegen Atalante MC1 was dus moeilijk: 0-4 (en 32-100, waarbij de laatste set met 12-25 al wat lichtpuntjes gaf). De wedstrijd tegen VCH gaf al een betere uitslag (57-100), ook al was het een 0-4 nederlaag. Tegen Smashing'72 (gemiddeld het oudste team in de poule) was er weer een stapje vooruitgang: 0-4 (maar 76-100, met een laatste set van 27-29).
En de laatste wedstrijd die gespeeld werd op 10 oktober (tegen VVAmsterdam C1 ) werd de stijgende lijn voorgezet, want het werd wel 0-4 (maar nu met een totaal van 80 tegen 100 en alle sets werden minimaal 18 punten zelf gescoord). De graffiti-tekst op de muur was voor hen ga leven: Blijf kalm, doe als Sanne en geloof in jezelf. Prachtig toch!

Andre Triep