Coronaprotocol
Competitie
Alle teams
Nieuws
Vereniging
Agenda
Fotos & Videos
Sponsors
Contact

Dames 1 voorlopig ingedeeld in de topdivisie

Geplaatst op:
15 mei 2021
Door:
Jan Koehorst
Categorie:
Algemeen

Uit de voorlopige indeling van de Nevobo van de teams voor het komend jaar zien we de indeling van ons eerste damesteam in de topdivisie. Daarmee is het verzoek van de vereniging aan de bond om een keuze indeling in deze divisie te krijgen gehonoreerd. 

Door de uitbreiding van de eredivisie is er ruimte gekomen in de topdivisie en lager. Een van de plaatsen die vrijkwam in de topdivisie is aan Spaarnestad gegund. Ook het tweede team is hoger ingedeeld en komt nu te spelen in de tweede divisie. 

Een hele mooie opsteker voor al die talenten die er bij Spaarnestad zijn. De jeugd heeft een mooi vooruitzicht om tot in de top van Nederland te kunnen gaan spelen. Voor het huiidge dames 1 is het ook een geweldige opsteker. Zij hebben in de afgelopen maanden steeds doorgetraind, eerst in de zaal en toen dat niet meer mocht op de BavoBeach. En nog steeds wordt er daar hard getraind om straks goed voorbereid aan de start te staan.

Bij de heren zijn onze verlangens niet gehonoreerd, althans nog niet. Zij komen wederom uit in de tweede divisie.  En dat is toch wel een behoorlijke tegenvaller. 

Op dit moment is ook de commissie van 3 wijze mannen aan het passen en meten met het trainings- en wedstrijdschema. Niet zomaar een klusje om tegen de 50 teams in te delen. 

Kortom, het zijn spannende weken. Het eerste resultaat, plaatsing in de hoogste amateurafdeling van Nederland, is bij de dames een feit. En daar zijn we best trots op.

JK