Competitie
Alle teams
Nieuws
Vereniging
Agenda
Fotos & Videos
Sponsors
Gastenboek
Contact

Wederom behoud !

Geplaatst op:
1 mei 2011
Door:
de webmaster
Categorie:
Algemeen

Woensdag 27 april 2011 was, na een lange periode van onzekerheid, het uur U aangebroken. Bijna de hele competitie heeft Heren 8 (in onze ogen onterecht) rond de laatste plaats gehangen en uiteindelijk hebben we op 1 set na het net niet rechtstreeks gered. Wijzen naar andere heeft dan geen zin, omdat er dan allerlei rekeningen worden gepresenteerd waar je als team niet wijzer van wordt.....

Voor een drietal spelers(PK,PE en RB) was de PD bekend terrein, omdat zij vorig jaar in een andere samenstelling al eens aan dit fenomeen mochten snuffelen. Destijds werd er met name tegen PD Huizen H3 een heroïsche strijd beslecht in het voordeel van (toen nog) Die Raeckse Heren 1.

 

Voorbereid op nog een confrontatie als deze hebben we besloten Jan P. en Robin de H. toe te voegen, zodat we de eerste klasse plek konden veilig stellen.

Het weekeinde voorafgaand aan de wedstrijden werd bekend dat SAS H1 (de nr. 3 van de 2e klasse  waar Heren10 kampioen werd) zich terug had getrokken uit de PD. Aangezien zij al de nummer drie waren is door de bond besloten om alleen de wedstrijd tegen Albatros uit Amsterdam doorgang te laten vinden in een best-of-five! Op de ochtend van de wedstrijd hoorden we vervolgens dat Niels H. (onze vaste spellie) door zijn rug was gegaan en (waarschijnlijk) niet of nauwelijks kon spelen. Dit bleek in de sporthal bewaarheid. Robin de H. zou dus de hele wedstrijd moeten spelverdelen.

 

Achteraf bleek dat ze ons zelfs een keer hebben zien spelen. Robin hadden ze daardoor al een keer gezien, maar Jan en Cor waren voor hun de grote onbekenden. Vanaf de eerste bal bleek al snel dat de eerste klasse voor Albatros te hoog gegrepen zou zijn. De eerste set werd, het team dat "winterkampioen"was geworden in een poule van 6 , eenvoudig gewonnen 25-15 door Heren 8. Een kwestie van veel servicedruk, gecombineerd met een geweldig blok en een met name scorend midden.

 

Frans Heemskerk (van H4) was als coach (vorig jaar leidde hij Die R. H1 ook door de PD) verbijsterd over het lage niveau aan de andere kant van het net. Rob B. en ondergetekende werden gewisseld voor Joep M. en Cor van A. later in de set werd ook Pieter K. gewisseld voor Jochem M.. We hadden ook gewoon drie mensen uit het veld kunnen halen, wellicht had Albatros dan nog iets meer punten kunnen maken dan 4..... (2e set: 25-4) Al met al werd er goed geconcentreerd gespeeld en werden er weinig(4) fouten gemaakt.

 

Ook de derde set de nodige wissels, zodat iedereen toch nog twee sets speelde. Joep naar de diagonaal en dus Martijn naar de kant. Pieter E er weer in op de buitenkant en Rob B. voor Jan P.   En toen.......ging het bijna mis. Albatros ging minder fouten maken en wij steeds meer. Toen vervolgens Albatros ook nog voor kwam te staan, leek een kleine sensatie in de lucht te hangen. Maar door Jan weer terug te brengen en de druk weer te verhogen wonnen we uiteindelijk de set toch: 25-23.

Plek veilig gesteld en competitie definitief ten einde. Volgend jaar weer, maar dan zonder PD......

 

PE