Coronaprotocol
Competitie
Alle teams
Nieuws
Vereniging
Agenda
Fotos & Videos
Sponsors
Contact

Heren 1 bekert verder...

Geplaatst op:
27 oktober 2021
Door:
Jan Koehorst
Categorie:
Algemeen

In de Kees Boekehal in Bilthoven plaatste heren 1 zich door 2 overwinningen voor de volgende ronde van de beker die op zaterdag 4 december zal plaatsvinden. In die volgende ronde worden 3-kampen gespeeld en zullen ook eredivisieteams onze tegenstander kunnen zijn.
Coach Jonne Pilon meldde: "We begonnen gehavend aan deze bekerronde. Twee buitenaanvallers waren geblesseerd, waardoor onze 2e libero (Wietse Koeten) als passer/loper heeft gespeeld. Dat deed hij overigens niet onverdienstelijk. De eerste wedstrijd ging tegen de thuisclub Irene. Het ging op en neer. De eerste set won Irene met 25-23. In de tweede set hebben we er hard voor moeten knokken, maar we wonnen die set met 25-27". Dat gaf onze heren wel een oppepper, want de derde set ging met 18-25 naar Spaarnestad. In de vierde set wist Irene terug te komen en maakte met 25-21 gelijk. De vijfde set was super spannend. Voor de coach van Irene werd die spanning te veel. Casper Groenhuijzen kreeg een rode kaart op 14-14, wat een matchpoint voor Spaarnestad opleverde. Dat kon niet meteen worden verzilverd. Uiteindelijk werd door twee kill blocks van Yorick van Vierssen de set met 18-20 gewonnen en Spaarnestad moest meteen door.
Coach Jonne Pilon weer even aan het woord: "De tweede wedstrijd (tegen de studentenploeg Punch uit Delft met als coach de ervaren coach Rodin Merx) speelden wij direct na die 5-setter. Het team was vermoeid, maar we hebben ervoor gevochten". Daardoor wonnen onze mannen de eerste twee sets met 25-20. Daarna sloeg de vermoeidheid toe en zakte vooral de pass-lijn weg en ging de derde set daardoor ruim verloren: 20-25. Jonne Pilon: "Vanaf de 2e set zijn met Tom Vos als passer/loper gaan spelen op de plek van Jary Kroon. Toen ging het niveau weer omhoog en hebben we zonder veel problemen de vierde set gewonnen met 25-18. Door de 3-1 winst waren we zeker dat we naar de volgende ronde gaan. Sommige spelers hebben 9 sets achter elkaar gespeeld, waardoor ze zeer vermoeid waren. Het was mooi dat we Jaro Stil als tweede spelverdeler mee hadden. Hij heeft nagenoeg iedere set wel wat rotaties gespeeld, zodat ook Yorick het als spelverdeler vol kon houden".

 

Dames 1 had een driekamp met VCN 2 (topdivisie) en VTC Woerden (2e divisie) in Woerden geloot. Topdivisieteams waren verplicht aan het bekertoernooi mee te doen, maar ons dames 1 heeft zich donderdagavond afgemeld bij de organisatie in Woerden. Over het hele land waren er nogal wat (late) afmeldingen. Het was ook een ongelukkige datum op het breukvlak van herfstvakanties in het Noorden en Midden (laatste weekend herfstvakantie) en Zuid (eerste weekend herfstvakantie).


Andre Triep