Competitie
Alle teams
Nieuws
Vereniging
Agenda
Fotos & Videos
Sponsors
Gastenboek
Contact

Nederlaag voor Spaarnestad D1 in openingswedstrijd

Geplaatst op:
26 september 2010
Door:
de webmaster
Categorie:
wedstrijdverslagen
WORMER - De dames van Spaarnestad zijn er bij hun terugkeer in de 2e divisie niet in geslaagd een overwinning te boeken. In Wormer werd met 3-1 verloren van VCC '92. Na een slordig begin met veel fouten knokte Spaarnestad - waar de jeugdige Anne Rongen en Annika Schalkwijk hun debuut maakten - zich weliswaar knap terug in de wedstrijd en was het in de 3e set zelfs heer en meester. Toch konden de Haarlemmers vervolgens onvoldoende doordrukken om een vijfde set af te dwingen, waardoor de ploeg slechts 1 punt overhield aan de ontmoeting.

Na afloop van de wedstrijd was de conclusie van hoofdblokkeerder Milou Straathof nuchter: "We startten niet goed en liepen eigenlijk anderhalve set achter de feiten aan. Vooral op de eenvoudige onderdelen zoals service en verdediging ging nog te veel fout. Daardoor maakten we het VCC eigenlijk veel te makkelijk om punten te maken. In de tweede helft van de wedstrijd liep dat al een stuk beter en wisten we er meer een wedstrijd van te maken. Bij vlagen speelden we toen best behoorlijk, maar helaas kunnen we dat niveau nog niet constant genoeg volhouden."

 

Coach Bart Suichies kon zich vinden in die conclusie: "Zonder Fascal, Minke en Marloes was onze basis vanmiddag zeer smal. Dan weet je dat je alle problemen echt in het veld moet oplossen. In de eerste helft deden we dat niet goed genoeg, maar gelukkig pakten we het gaandeweg steeds beter op. Wat dat betreft was het vooral een heel leerzame wedstrijd." Dat gold niet in de laatste plaats voor voor de debuterende spelverdeelster Anne Rongen, die de volledige 4 sets speelde. Suichies: "Ze deed het erg goed. Zeker in tweede helft van de wedstrijd werd er erg gevarieerd gespeeld, waardoor we de blokkering van VCC bij tijd en wijle helemaal zoek speelden."

 

Ondanks de terechte nederlaag zag de oefenmeester voldoende aanknopingspunten voor de Haarlemmers: "Het was jammer dat we in de eindfase van de 4e set het geluk - en de lijnrechters - net niet aan onze zijde vonden. Een vijfde set was misschien wel verdiend geweest. Tegelijkertijd is dat een wijze les voor de meiden: op dit niveau zullen we niks cadeau krijgen. We zullen alle resultaten dus zelf moeten afdwingen en daar zullen we de komende periode keihard voor moeten werken. Dat is een proces dat tijd kost en waarbij we zullen vallen en opstaan, maar ik heb er alle vertrouwen in, dat we - met de steun van onze supporters - in de loop van het seizoen het niveau zullen halen dat nodig is."

 

Volgende week krijgen de Haarlemmer volleyballers een kans op revanche in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Landstede/VCZ D1 uit Zwolle. Diagonaal Esther Dijkstra: "We willen proberen om dit seizoen van alle thuiswedstrijden een écht volleybalfeest te maken. Samen met heren 1 hebben we de doelstelling om structureel meer dan honderd man publiek aan ons te binden en daarom zijn er om 18.00u onder andere een DJ, speaker en mini's van de week aanwezig. Het is tijd dat volleybal weer gaat leven in Haarlem en daar willen we op deze manier graag aan bijdragen. Daarom roepen we iedereen op om te komen kijken en gezamenlijk te zorgen voor een mooie ambiance in de hal. Wij zullen in ieder geval alles op alles zetten om er dan een aantrekkelijke wedstrijd van te maken en de punten in Haarlem te houden!"

 

Uitslag
VCC'92 D1 - Spaarnestad D1: 3-1 (25-18, 25-21, 15-21 & 25-22)

Opstelling
Anne Rongen, Masja van Straten, Aniek Nagtzaam, Esther Dijkstra (Annika Schalkwijk), Kim Jansen, Milou Straathof. Libero: Debbie Claassen.

De volgende wedstrijd van Spaarnestad D1
Zaterdag 2 oktober: Spaarnestad D1 - Landstede/VCZ Zwolle D1 (18.00u @ Beyneshal, Haarlem)