Competitie
Alle teams
Nieuws
Vereniging
Agenda
Fotos & Videos
Sponsors
Gastenboek
Contact

Daar gaan we dan weer... Heren 10

Geplaatst op:
3 oktober 2010
Door:
de webmaster
Categorie:
wedstrijdverslagen

Op 22 september mochten wij weer 'afslaan' voor het seizoen 2010-2011. In Hoofddorp mochten wij aantreden tegen het altijd lastige VCH heren 5. En dat het lastig werd, wisten wij al vrij snel. Wat een moeizame wedstrijd was het van onze kant.

Op 22 september mochten wij weer 'afslaan' voor het seizoen 2010-2011.

Maar allereerst zal ik jullie nog een keer voorstellen aan ons team;

  • Marcel van Gurp; Onze ouwe vertrouwde aanvoerder. Reeds jaren lang sleept hij ons met verhelderende time-outs (met elke keer weer iets nieuws) door moeilijke sets. Als linkshandige speler is hij van grote waarde voor ons team.

  • Fred Hoppener; Onze spelverdeler die ons nu voor het tweede seizoen achtereen 'op maat' probeert te bedienen. Ik zeg bewust PROBEERT, aangezien er door zijn geringe lengte vaak een grote afwijking ontstaat door de afstand die hij moet overbruggen om onze handen te bereiken. Van 1 meter 30 naar 2 meter 65 is niet niets.

  • Sylvain Koning; Een fossiel op midden. Reeds 58 jaar speelt deze man op midden. Op zich best knap met zijn 46 jaar. Passend, blokkerend en aanvallend een gewaardeerde speler.

  • Peter Wetterhahn; Onze diagonaal speler. Scoort elke wedstrijd 100%! Althans, dit is volgens zijn eigen statistieken. Bij een steekproef is gebleken dat hij maar net de 43% behaalde. Passend één van de sterkhouders.

  • Mark Geijzers; Onze gezellige en fanatieke Dikkie Dik!!!!! Sinds de geboorte van zijn dochter een stabiele speler geworden. Komt af en toe wat langzaam op gang, maar naarmate de set vordert steeds moeilijker te stoppen door de tegenstander (en ons).

  • Jaap Ooms; Na vele jaren weer terug op het oude nest. Hij is er lange tijd tussenuit geweest (en dat kun je zien). Hij is op meerdere plaatsen inzetbaar (al weigert hij op midden te spelen). Zal groeien tot een nuttige kracht.

  • Arnaud Sluik; Midden aanvaller sinds jaar en dag. Zeer dynamische speler met een grote actieradius van 1 meter. Doorziet het spel vanaf één positie altijd zeer goed. Door zijn beweeglijkheid een voorbeeld voor het gehele team.

Zoals ik al schreef; het seizoen is weer begonnen. Op 22 september mochten wij in Hoofddorp aantreden tegen het altijd lastige VCH heren 5. En dat het lastig werd, wisten wij al vrij snel. Wat een moeizame wedstrijd was het van onze kant. Goede fases werden afgewisseld met slechte. Telkens weer liepen wij achter de feiten aan. Eerlijkheidshalve moeten wij wel vermelden dat de tegenstander een degelijk en slim team heeft. Neemt niet weg, dat wij niet met 3-1 behoefden te verliezen. De thuiswedstrijd kan best gewonnen worden, het was immers onze eerste wedstrijd. Tijdens deze wedstrijd werd tot uitblinker verkozen; Peter Wetterhahn. De schrijvende pers (Het Hoofddorps Juttertje) had lovende woorden over voor zijn slimme aanvallen. Peters handelsmerk is slaan via de blokkering en dan een halve salto achterwaarts maken met dubbele schroef. De vakjury gaf hem voor zijn sprongen gemiddeld een 8,6. Voor zijn vertoonde spel tijdens de wedstrijd kwam hij op een ruime 7+.

Gelukkig mochten wij 1 oktober al weer aantreden voor wedstrijd nummer 2. De vele meegereisde toeschouwers zagen een geheel ander team. Met meer inzet, inzicht en vooral een hoger niveau bij een ieder werd Veenland heren 1 uit Wilnis kansloos gelaten. Er was dan ook niets af te dingen op de 4-0 zege welke mee terug ging naar Haarlem. Nadat de Samboni (of hoe je dat ook schrijft) zijn wielen had gelicht, werd er vanaf bal 1 de duimschroeven aangedraaid bij Veenland. De gastheren konden geen enkel moment in de wedstrijd aanspraak maken op de overwinning. Sterker nog; Vanaf de eerste balwisseling wist men in Wilnis al dat men vingers te kort kwam om 'de dijk te dichten'.

Het zou voor de heren van Veenland wederom een angstig avondje worden in de mooie nieuwe sporthal aan de Pieter Joostenlaan te Wilnis. Bij vlagen liet Spaarnestad heren 10 zien waartoe het in staat is. De tegenstander onder druk zetten met een hoop aanvallend geweld. Vooral de middenman Arnaud Sluik kwam vandaag (in tegenstelling met de eerste wedstrijd) goed uit de verf. Veenland had totaal geen grip op zijn gevarieerde aanvallen. Het was dan ook niet verwonderlijk dat zowel De Telegraaf, het Algemeen Dagblad en Trouw hem uitriepen tot Man of the Match. Het uiteindelijk cijfer voor zijn vertoonde spel was een 8.

Lange tijd om na te genieten hebben de heren niet, want woensdag 6 oktober wacht al weer de volgende tegenstander. De nummer 4 van de ranglijst Oradi/Omnia heren 1 komt dan op bezoek in de Beijneshal. Aanvang van de wedstrijd; 21.00 uur. Toegang is gratis.