Competitie
Alle teams
Nieuws
Vereniging
Agenda
Fotos & Videos
Sponsors
Gastenboek
Contact

Heren 1 wint ook 4e wedstrijd

Geplaatst op:
19 oktober 2010
Door:
Onbekend
Categorie:
wedstrijdverslagen

Afgelopen zaterdag mocht het eerste herenteam van VC Spaarnesatd voor het eerst aantreden op het hoofdveld om 18:00 uur in de Beijneshal. Tegenstander was Madjoe uit Enkhuizen, dat tot dat moment evenveel punten had als de Haarlemmers.

Heren 1 startte de wedstrijd zonder afwezige Paul Pilon en geblesseerde Michiel Bosman. Uit heren 2 zaten Mark Post, Marco Reemer en Rikkert van de Wateren op de bank ter versterking. Zeer gemotiveerd en gebrand op nog een overwinning begon heren 1 aan de wedstrijd. De eerste set ging lang gelijk op, maar bij 22-22  gaven de Haarlemmers wat extra gas en wonnen met 25-22.

Het tweede bedrijf verliep moeizamer. Dreiging op het midden viel weg en Madjoe werd verdedigend steeds sterker. Mark Post kwam in het veld voor Tim van der Hart, maar dat voorkwam niet dat Madjoe uitliep tot 19-24. De mensen op de tribune en aan de kant hadden de set al opgegeven, maar de spelers in het veld niet en knokten voor ieder punt. Mede door hoge servicedruk en matige servicepass van Madjoe scoorde Spaarnestad punt na punt. Tot ieders verbazing werd deze set alsnog gewonnen door 7 punten op rij te scoren (24-26)!!

Na dit kleine wonder verwachtte iedereen dat heren 1 een mentale boost had gekregen en dat het goede spel in de derde set zou worden doorgezet. Helaas zakte halverwege deze set de pass in en liep Madjoe al snel 4 punten uit. De 3e set werd verloren met 22-25.

De vierde set ging lang gelijk op. Matt van Wezel speelde een geweldige wedstrijd en wist vooral diagonaal Willem de Vries goed te vinden. De Vries speelde zijn eerste hele wedstrijd en was van grote waarde voor het team. Aan het einde van de set liep Madjoe uit tot 21-24. Maar ook deze set wilde Spaarnestad zich niet gewonnen geven. Mede door een prachtige invalbeurt van Roger Velu als passer-loper wist heren 1 ook deze bloedstollende set (en daarmee de wedstrijd) naar zicht toe te trekken (29-27).

Met weer vier punten in de pocket is Spaarnestad heren 1 op de goede weg en staat momenteel 3e op de ranglijst. Na een weekend rust speelt heren 1 op zaterdag 30 oktober de volgende wedstrijd tegen en in Amsterdam. De volgende thuiswedstrijd is op zaterdag 13 november 2010, om 16:00 uur tegen A.G.A.V.S. (de hekkensluiter van de competitie). Komt dat zien!!!