Competitie
Alle teams
Nieuws
Vereniging
Agenda
Fotos & Videos
Sponsors
Gastenboek
Contact

Het was weer genieten in Amsterdam

Geplaatst op:
3 november 2010
Door:
Jan Koehorst
Categorie:
wedstrijdverslagen
De topper in de regiodivisie mannen tussen Amsterdam en Spaarnestad beslisten de Haarlemmers met knappe 3-1 winst. Met dit verrassend goed resultaat nestelt Spaarnestad zich nu in de kopgroep van de regiodivisie. De vrouwen van Spaarnestad wachten nog steeds op de eerste zege. In Schalkhaar werd met 3-1 verloren.

Het was genieten in de Amsterdamse Verweijhal. Zowel Amsterdam als Spaarnestad speelden met veel overgave en passie een uitstekende partij volleybal. De Haarlemmers moesten het in openingsfase vooral hebben van de blokkering. Elf keer zorgde Spaarnestad voor een ‘kill-block”. Daarmee werd de eerste set beslist. In de 2e periode golfde het spel heen en weer. Lange rally’s en spectaculair verdedigingswerk, met een uitblinkende Ivo van Boxmeer, gaven het publiek veel waar voor hun geld. In de slotfase verprutste Amsterdam een setpunt, waarna met 26-24 Spaarnestad een 2-0 voorsprong nam. Daarna kreeg Amsterdam meer vat op het spel en scoorde via de zogenaamde pipe (aanval achter de 3 meter door het midden) veelvuldig. In de laatste set bouwde Spaarnestad regelmatig aan de voorsprong. Amsterdam probeerde met veel pressie in de service in de slotfase de zaak te forceren, maar moest uiteindelijk het hoofd buigen en genoegen nemen met de 3-1 voor de Haarlemmers.

VC Amsterdam - Spaarnestad 1-3 17-25 23-25 25-17 18-25

 

In Schalkhaar bij Deventer verloren de vrouwen van Spaarnestad opnieuw. Een volle sporthal zag dat de Haarlemsen zich echter niet zomaar naar de slachtbank wilden laten voeren. Het grote probleem bij de Haarlemsen was het verwerken van de service van de SVS. Daardoor kwam de bal niet goed bij Rachelle Meijers, die te vaak de buitenkanten moest opzoeken. Het gevaarlijke midden van de Haarlemsen werd daardoor te weinig in het spel betrokken. Pas in de 3e set bij een 2-0 achterstand, kwam Spaarnestad onder de druk vandaan. Een grote achterstand werd ongedaan gemaakt. Met de hakken over de slot won SVS deze 3e set. In de laatste periode kreeg Spaarnestad loon na werken en haalde deze set overtuigend binnen.

SVS - Spaarnestad 3-1 25-16 25-18 25-20 22-25

 

De reserves van Spaarnestad zorgden voor een daverende verrassing. Koploper Amsterdam werd in eigen huis onderuit gehaald. De overwinning was het resultaat van een collectief hard werkend Spaarnestad. Verdedigend werd heel veel van de vloer gehaald en dat frustreerde de Amsterdamse vrouwen. Op het moment dat de koppies bij Amsterdam omlaag gingen, sloeg Spaarnestad onbarmhartig terug. De dip in de 2e set, waarbij de Haarlemsen een 20-14 voorsprong uit handen gaven, deerde de ploeg niet. Nadat de 3e set nipt gewonnen was, leek de 4e periode een gemakkelijke prooi te worden. Amsterdam gaf niet op en vocht zich terug. Fysiek moest Spaarnestad tot het uiterste gaan om een vijfde set te voorkomen. Tot op het bot vermoeid lukte dat en via 25-20 werd het 3-1 voor de Haarlemsen.

VC Amsterdam - Spaarnestad  2 1-3 23-25 25-23 22-25 20-25