Coronaprotocol
Competitie
Alle teams
Nieuws
Vereniging
Agenda
Fotos & Videos
Sponsors
Gastenboek
Contact

Teaminfo

Dames 2 plaatst zich voor finale regiobeker

Geplaatst op:
3 april 2015
Door:
André Triep
Categorie:
wedstrijdverslagen

In Bodegraven speelde Spaarnestad dames 2 (nr. 3 a 4 in de regiodivisie A) de halve finale voor de regiobeker tegen VSTS (nr.3 a 4 in de regiodivisie B). Het zou dus geen makkelijke wedstrijd voor Spaarnestad worden. VSTS speelde voor eigen publiek in de eigen sporthal met als coach Pim Scherpenzeel (bondscoach van de zitvolleybal dames). Het werd een wedstrijd met lange ralleys en een team dat een voorsprong pakte, maar die ook zomaar kon kwijtraken.

In de eerste set startte coach Martijn van Goeverden met Liesbeth Veenstra (sv), Esther Dijkstra (p/l). Rianne Stok (p/l), Irma van Beek (mid), Meike van Essen (mid), Sanne van Bruggen (dia) en Debbie Claessen (libero). Spaarnestad startte aarzelend: 1-3, maar een serie lastige sprongfloaters van Sanne van Bruggen dwong VSTS tot een time-out op 8-3. Omdat Liesbeth goed de (lange) lijnen uitzette, konden de buitenaanvallers heerlijk scoren. VSTS bleef zwak passen en wij liepen uit naar 18-8. Opeens ging Spaarnestad fouten maken en VSTS kwam terug op 21-14.  De brille in het spel van Spaarnestad was er even uit, de pass werd zwakker, maar Liesbeth bleek met haar in de 2e divisie bij het Groningse Lycurgus opgedane ervaring ijzersterk in het geven van onderarmse set-ups en Spaarnestad liep naar 23-14. De ervaren Annemarike Zwaneveld (passer/loper bij VSTS, die ooit bij Nesselande eredivisie speelde als libero) bracht met fraaie reddingen de spanning terug en op 23-18 moest Martijn zijn eerste time-out nemen. Spaarnestad schakelde een tandje bij en pakte de eerste set met 25-20.

In de tweede set werd met dezelfde basis gestart. En op 2-4 kwam Sanne weer aan serve. Haar servicedruk vorgde voor 5-4 en via 10-4 liep Spaarnestad naar 13-4. Dat was mede te danken 2 goede reddingen van libero Debbie. Via een time-out op 15-5 zette de VSTS-coach zijn team weer op scherp. Ze kwamen terug naar 15-8, Spaarnestad liep naar 18-9, maar VSTS zette de Spaarnstad-passlijn onder druk en kwam terug naar 18-14. Op 19-17 werd het penibel, maar Esther scoorde met een slimme bal 21-17. VSTS spartelde nog tegen en kwam op 21-19. Rianne en Esther zorgden daarna dat ook de tweede set naar Spaarnestad ging: 25-22.

In de derde set werd weer met dezelfde basis gestart en weer begon Spaarnestad met een achterstand: 1-4. Via een fantastische redding op 3-6 liep VSTS naar 3-8. Op 4-11 nam Melissa de Kant de spelverdeling over van Liesbeth en op 8-14 naam Fascal Hukker de plaats in van Rianne. Daarna deed het duo Sanne en Irma de set kantelen. Sanne sloeg weer haar lastige sprongfloater en Irma hield aan het net alles tegen, waardoor het 16-15 werd. Rianne kwam daarna terug voor Fascal en twee lange rallies werden allebei gewonnen door VSTS, ondanks goed spel van Rianne. Via 18-21 werd het 19-25.

In de vierde set werd met dezelfde basis gestart, met uitzondering van het feit dat Maria van der Valk voor Rianne er in kwam. VSTS kwam een paar ces en op 1-6 moest Rianne de plaats van Maria al weer in nemen, Na een prachtige score van Meike kon Sanne weer haar lastige serve afvuren en Rianne scoorde mooi in de hoek. Een geweldige ralley werd nu wel door Spaarnestad gewonnen via een killblock van Irma. Meike en Rianne brachten Spaarnestad helemaal terug op 12-12. En ondermeer Rianne en Meike zorgden voor een 18-13 voorsprong. De ralleys begonnen echter steeds langer te worden en het werd veel moeilijker de bal op de grond bij de tegenstander te krijgen. Debbie verdedigde sterk, maar kon niet verhinderen dat VSTS weer dichterbij kwam: op 18-17 moest Martijn een time-out nemen. Hij wisselde Liesbeth weer terug als spelverdeler. Terwijl Sanne weer voor servicedruk zorgde sleepte Esther met twee slimme aanvallen Spaarnestad er doorheen: 21-17. Een fantastische ralley en een blokpunt van Irma zorgden voor de bevrijdende 23-17. Onze dames lieten zich door een laatste time-out van VSTS niet uit de flow halen. Meike sloeg nog een ace en wie anders dan Irma mocht 25-17 score.

Een dikverdiende overwinning van dames 2 en op zaterdag 16 mei gaan ze in Voorschoten de finale voor de regiobeker spelen tegen Keistad. Dat wordt een nieuwe uitdaging voor dames 2.

  Andre Triep