Coronaprotocol
Competitie
Alle teams
Nieuws
Vereniging
Agenda
Fotos & Videos
Sponsors
Gastenboek
Contact

Teaminfo

Toernooi zitvolleybal was weer top

Geplaatst op:
13 april 2015
Door:
Jan Koehorst
Categorie:
zitvolleybal

Spaarnestad 1 en 3!

 

Op zaterdag 11 april was Spaarnestad gastheer van de 1e en 2e divisie zitvolleybal. Elke maand spelen de teams in deze divisies een toernooi tegen elkaar, elke keer op een andere locatie en dit keer vormde het Haarlemse Kennemer Sportcenter het strijdtoneel. Beide zitvolleybalteams van Spaarnestad waren uiteraard van de partij. In de 1e divisie verdedigde Spaarnestad 1 de koppositie tegen de concurrenten van VC Sarto en Alterno en in de 2e divisie nam Spaarnestad 2 het op tegen beide teams van GOK en het team van VC Allvo. Dat laatste team bestond dit keer overigens grotendeel ook uit leden van Spaarnestad, omdat Allvo zelf door omstandigheden geen volledig team in het veld kon brengen. Spaarnestad 1, dat de laatste drie toernooien al op zijn naam wist te schrijven, slaagde daar ook nu in. Wel ging het een stuk moeizamer dan tijdens het vorige toernooi. De concurrenten en dit keer vooral Sarto worden steeds sterker en Spaarnestad won het toernooi dit keer alleen door een beter puntensaldo uit de eerste wedstrijden.

 

In de 2e divisie speelden ‘de reserves’ een wisselvallig toernooi. Het begon met een overwinning op Allvo, maar verloor vervolgens van GOK 1 en GOK 2. Dat eerste team is duidelijk een maatje te groot, maar het spel tegen GOK 2 bood perspectief. Het team begint steeds beter op elkaar ingespeeld te raken en dat levert punten op. Nog niet genoeg om het de nummers 1 en 2 van de competitie echt lastig te maken, maar er zit duidelijk een stijgende lijn in het spel. Op 30 mei spelen de Spaarnestad-teams hun laatste toernooi, dan op bezoek bij Alterno in Apeldoorn.

 

Naast de officiële wedstrijden was er ook een recreatief toernooi waar vier teams aan deelnamen. Een team van ‘gewone’ volleyballers van VCH uit Hoofddorp nam het op tegen een mixteam en twee teams met studenten van de opleiding Sport & Bewegen van de Hogeschool InHolland. Een aantal van deze studenten hielp ook bij de organisatie van het toernooi. De eindzege ging uiteindelijk naar Sport & Bewegen 2 dat in de finale sterker bleek dan hun 1e team. Het mixteam pakte de derde plaats en VCH eindigde als vierde.

 

Het toernooi kreeg een heel bijzonder tintje omdat scheidsrechter Henk Reinhart werd gehuldigd voor het feit dat hij al 60 jaar (zit)volleybalwedstrijden fluit. Hij was onder andere actief op vijf Paralympics als zitvolleybalscheidsrechter en staat nog wekelijks op de bok bij wedstrijden van Spaarnestad-teams. Henk kreeg uit handen van Nevobo-bestuurslid Frans Muijzers de gouden officialspeld als dank voor zes decennia inzet voor het volleybal.