Coronaprotocol
Competitie
Alle teams
Nieuws
Vereniging
Agenda
Fotos & Videos
Sponsors
Gastenboek
Contact

Zitvolleybal

Bij VC Spaarnestad is het ook mogelijk om te zitvolleyballen. Zitvolleybal is een aantrekkelijke volleybalvariant, zowel om te beoefenen als om naar te kijken. Het is een prima alternatief voor iedereen die niet staand kan volleyballen, maar ook volleyballers met (tijdelijke) blessures aan bijvoorbeeld knieën of enkels kunnen overstappen naar het zitvolleybal. In de Nederlandse competitie mag iedereen meespelen, ook zonder handicap.

 

We doen vanaf het seizoen 2011-2012 mee aan de zitvolleybalcompetitie van de Nederlandse Volleybalbond. De eerste jaren alleen op recreatief niveau, maar met ingang van het seizoen 2014-2015 doet er ook een team mee aan de competitieve 1e divisie. Gemiddeld spelen onze teams één keer per maand op zaterdag een toernooi. Twee of drie keer per jaar organiseren wij dat toernooi zelf in Haarlem en de andere keren gaan we op bezoek bij de andere deelnemers, op andere plekken in het land. Beide Spaarnestadteams bestaan uit een mix van dames en heren en in die samenstelling wordt er ook aan de competitie meegedaan.

 

Iedereen is welkom om een keer mee te komen trainen. Volleybalervaring is geen vereiste en een handicap ook niet. Meer informatie over zitvolleybal vind je op de website van het zitvolleybal platform.
Bekijk ook eens het promotiefilmpje van de Nevobo, dat een goede indruk geeft van wat zitvolleybal inhoudt. Interesse om een keer mee te trainen? Of vragen over zitvolleybal bij VC Spaarnestad? Stuur dan een mail via het contactformulier.