jeugdvolley.jpg

30 mei 2021

Zelfs in eindexamentijd denkt Mies Vesseur aan VC Spaarnestad


In het Haarlems Dagblad worden in deze examenperiode een aantal leerlingen met een bijzonder verhaal geïnterviewd. Mies Vesseur (16 jaar en afgelopen afgebroken seizoen spelend in VC Spaarnestad meisjes B3) deed dinsdag het mavo-examen geschiedenis als leerling van de Hartenlust in Bloemendaal en is een van deze leerlingen.

Ze werd geïnterviewd in het Haarlems Dagblad van 26 mei 2021. Bij de opening van het interview vertelde Mies enthousiast over volleyballen bij Spaarnestad (Ik zit al een jaar of zes op volleybal, bij Spaarnestad. Daar heb ik het best naar mijn zin. Ik ben niet super lang). Pas daarna ging het interview over het examen, haar politieke engagement, haar deelname aan de debatgroep op school, haar profielwerkstuk en dat het examen geschiedenis goed ging.
Mies Vesseur kreeg het volleybal-DNA via haar vader Jan-Willem Vesseur (in zijn jonge jaren een begenadigd spelverdeler bij Allides) mee en speelt nu in een gezellig vriendinnenteam, dat begin van dit verloren seizoen toch wel de ambitie had om voor het kampioenschap te gaan. Helaas werd de competitie afgebroken, maar komend seizoen zijn er nieuwe kansen. Mies, succes bij de rest van het examen en bij je toelating op de havo, die je hierna wil doen.

Andre Triep