Algemeen

Bij VC Spaarnestad kun je ook zitvolleyballen. Zitvolleybal is een aantrekkelijke volleybalvariant. Leuk om naar te kijken, maar nog veel leuker om zelf te doen! Het is een prima alternatief voor iedereen die niet staand kan volleyballen, bijvoorbeeld door een (aangeboren) lichamelijke beperking. Daarnaast is zitvolleybal een goede optie voor veel oud-volleyballers/oud-sporters die door blijvende blessures hun sport niet meer staand kunnen beoefenen. Heb je bijvoorbeeld problemen met je knie of je enkel en mag je daarom niet meer springen? Zittend heb je daar geen last van. Zitvolleybal biedt je de mogelijkheid om actief te blijven sporten en onderdeel uit te maken van een team. In de Nederlandse competitie mag iedereen meespelen, met of zonder beperking.
Zitvolleybal is voor iedereen!

Competitie

De zitvolleybaltak van VC Spaarnestad bestaat sinds 2010 en we doen al vanaf 2011 mee aan de zitvolleybalcompetitie van de Nederlandse Volleybalbond. De eerste jaren alleen op recreatief niveau, maar sinds 2014 ook op meer competitief niveau. En sinds het seizoen 2018-2019 speelt onze eerste team in de Eredivisie. Zij spelen wisselend in de 1e of 2e divisie, die in toernooivorm gespeeld wordt. Beide Spaarnestadteams bestaan uit een mooie mix van dames en heren, jongere en oudere mensen, met en zonder volleybalachtergrond en met en zonder beperking. In die inclusieve samenstelling wordt er ook aan de competitie meegedaan.

Probeer het zelf

Iedereen is welkom om een keer mee te komen trainen. Volleybalervaring is geen vereiste en een beperking ook niet. We kennen ook geen leeftijdsgrens. Je mag drie keer gratis meetrainen voordat je hoeft te beslissen of je lid wilt worden van Spaarnestad.

Meer informatie over zitvolleybal vind je op de website van de Nederlandse Volleybalbond.

Bekijk ook eens het promotiefilmpje van de Nevobo, waarin vier mensen vertellen waarom zij zijn gaan zitvolleyballen. Onder andere voormalig volleybalinternational Chaïne Staelens komt aan het woord. Zitvolleybal is voor iedereen!

Interesse om een keer vrijblijvend mee te trainen? Of vragen over zitvolleybal bij VC Spaarnestad? Stuur dan een mail of Whatsapp-bericht naar onze zitvolleybalcoördinator, Robin de Haan: tczitvolleybal@vcspaarnestad.nl en 06 – 24 71 85 22.