Algemeen

Bij VC Spaarnestad kun je ook zitvolleyballen. Zitvolleybal is een aantrekkelijke volleybalvariant. Leuk om naar te kijken, maar nog veel leuker om zelf te doen! Het is een prima alternatief voor iedereen die niet staand kan volleyballen, bijvoorbeeld door een (aangeboren) lichamelijke beperking. Maar ook volleyballers met (tijdelijke) blessures aan bijvoorbeeld knieën of enkels kunnen overstappen naar het zitvolleybal. In de Nederlandse competitie mag iedereen meespelen, ook zonder beperking.

Competitie

VC Spaarnestad doet al vanaf 2011 mee aan de zitvolleybalcompetitie van de Nederlandse Volleybalbond. De eerste jaren alleen op recreatief niveau, maar sinds 2014 ook op meer competitief niveau. En sinds het seizoen 2018-2019 speelt onze eerste team in de Eredivisie. Het tweede team komt uit in de wat meer recreatieve 1e divisie, die in toernooivorm gespeeld wordt. Beide Spaarnestadteams bestaan uit een mix van dames en heren en in die samenstelling wordt er ook aan de competitie meegedaan. Een groot deel van onze spelers zijn oud-volleyballers die hebben moeten stoppen met staand volleybal vanwege blessures, maar die in het zitvolleybal een nieuwe kans hebben gevonden om lekker te sporten.

Probeer het zelf

Iedereen is welkom om een keer mee te komen trainen. Volleybalervaring is geen vereiste en een beperking ook niet. Meer informatie over zitvolleybal vind je op de website van de Nederlandse Volleybalbond.

Bekijk ook eens het promotiefilmpje van de Nevobo, dat een goede indruk geeft van wat zitvolleybal inhoudt.

Interesse om een keer vrijblijvend mee te trainen? Of vragen over zitvolleybal bij VC Spaarnestad? Stuur dan een mail.