Corendon is in 2000 door Atilay Uslu en Yildiray Karaer opgericht als touroperator met Turkse bestemmingen in een kleine vestiging in Haarlem. In de jaren daarna is de onderneming uitgebouwd tot de huidige organisatie waarin momenteel 232* personen werkzaam zijn (*per 1 november 2012).

De naam Corendon is bedacht door geoloog, Yildiray Karaer, op basis van de kwaliteiten van deze edelsteen. Corendon (Korund) is namelijk de een na sterkste edelsteen na de diamant. Een diamant heeft sterkte 10 en Corendon heeft sterkte 9. Met als kleur bordeaux. Corendon wordt vooral gebruikt als industrie diamant.

De onderneming Corendon is gestart als Turkije specialist, maar op dit moment worden inmiddels 20 landen aangeboden. Wij vliegen nu op 50 luchthavens en vervoeren passagiers naar 1500 accommodaties. Corendon bezit het grootste marktaandeel met het vervoeren van passagiers naar de volgende bestemmingen; Turkije, Cyprus, Macedonië, Bulgarije en Marokko. Bij de volgende bestemmingen zitten wij in de top 3; Egypte, Curacao, Bali, Tunesië, Griekenland, Gambia en Portugal.

Sinds enige jaren biedt Corendon ook transatlantische bestemmingen aan waarbij samen met partner KLM wordt gevlogen naar Curacao, Aruba, Bonaire, Bali, Sri Lanka en Thailand.

Met partner Stip Reizen bieden wij over de hele wereld goed betaalbare Cruises aan.

De positie van Corendon wordt verstevigd door de scherpe prijzen die aangeboden worden. Corendon Vliegvakanties kan door haar no nonsens karakter in combinatie met haar grote ervaring aan inkoopkracht de beste prijzen toveren.

De zeer gemotiveerde medewerkers van Corendon hebben in 2017 aan ruim 600.000 gasten service verleend.

Corendon heeft de laagste overhead van Nederland als voorbeeld slechts 1,7% van wat u betaalt is voor dekking van de personeelskosten. Hierdoor kunnen wij u de beste prijs/kwaliteitsverhouding geven.

  1. Beste prijs/kwaliteitsverhouding
  2. Beste service
  3. Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO)

Onze focus is ons motto. Wij beloven u dat wij dit nooit zullen loslaten.