Op deze pagina vind je de indeling van de bond.

Regioscheidsrechters

Via bovenstaande link kun je onder het kopje 'Regio West' de actuele aanwijzing vinden die door de bond wordt verzorgd. De bond zal elke vrijdag een herinnering sturen. Willen jullie asjeblieft ook kijken in de kolom van de 2e scheidsrechter?

De bond vraagt alle scheidsrechters om bij het vragen wedstrijden te ruilen of over te nemen het versturen van e-mails naar iedereen te beperken.
Graag geen collega-scheidsrechters mailen die heel ver uit de buurt wonen. Soms wordt dit als storend ervaren. Iemand die in Beverwijk woont zal bijvoorbeeld geen wedstrijd overnemen in Culemborg. Het zelf zoeken naar vervanging wordt overigens erg gewaardeerd, want de bond kan niet alles oplossen.
De actuele namenlijst van regioscheidsrechters kun je downloaden vanaf deze pagina, alleen als je bent ingelogd.

Klik hier voor de indeling van de verenigingsscheidsrechters.

Opleiding

De Nevobo heeft een digitale spelregeltoets beschikbaar gemaakt, die voldoende is om scheidsrechter te worden voor wedstrijden tot en met de 3e klasse.

Je vindt de toets op de website van de Nevobo.

Indien de toets gemaakt wordt krijg je een bevestigingsmail met antwoorden na afronden van de toets. Je slaagt als er meer dan 80% van de vragen goed zijn. 

Voor het fluiten vanaf de 2e klasse blijft nog altijd de VS2 opleiding nodig.

Deze opleiding wordt georganiseerd door de scheidsrechterwerkgroep van Spaarnestad. Ook het examen (de PVB) wordt door Spaarnestad georganiseerd.  
Stelregel bij de Spaarnestad is dat aan het begin van het seizoen van iedere team dat 2e klasse en hoger speelt een scheidsrechter met de juiste VS2 licentie aanwezig is. Beter is het om meerdere spelers de VS2 opleiding en bijhorende licentie te hebben om de scheidsrechterstaak wat te verdelen.
Voor het fluiten in de promotieklasse en de regiodivisie is er de VS3 opleiding.
Informatie over alle opleidingen vind je op deze pagina bij de Nevobo.

Indeling

De scheidsrechters in de regionale competitie worden t/m de eerste klasse aangewezen door de scheidsrechters werkgroep van Spaarnestad. Deze aanwijzing vindt in blokken plaats. 
Het eerste blok is t/m de herfstvakantie; blok 2 is t/m het einde van de eerste helft; 
Blok 3 is t/m de voorjaarsvakantie en blok 4 is t/m het einde van het seizoen. 
Als regel houdt de scheidsrechterswerkgroep aan dat er gefloten wordt op dezelfde avond als dat er gespeeld wordt. Lukt dat niet dan wordt er een team aangewezen dat in de nationale competitie of promotieklasse speelt. Per half jaar is het aantal fluitbeurten ongeveer 4 keer. 
De aanwijzing vindt dus plaats op teamniveau. Het team dient zelf een van de spelers aan te wijzen.

Klik hier voor de indeling van de verenigingsscheidsrechters.