IMG_0683.jpeg

9 maart 2024

Doe mee met onze voedselbankactie


Spaarnestad doet mee aan de voedselbankactie van de sport in april (vrijdag 5 t/m zaterdag 13 april) en we kunnen jouw hulp goed gebruiken! Je kunt eenvoudig bijdragen door houdbare producten te doneren in de kratten in onze kantine.

Wat houdt de voedselbankactie in?

De voedselbankactie in april is een initiatief waar sportclubs door heel Nederland aan deelnemen. April blijkt voor voedselbanken in Nederland een uitdagende maand, omdat de voorraad aan boodschappen, eerder opgebouwd rond de feestdagen in december, tegen die tijd vaak is uitgeput. Daarom slaan wij, samen met de KNGU, KNHB, NGF, Atletiekunie, Nevobo, KNKV, NOC*NSF en andere clubs, de handen ineen om houdbare producten in te zamelen.

Waarom doen wij mee?

Het is een mooie kans om te laten zien dat wij bij Spaarnestad het belangrijk vinden om een positieve bijdrage te leveren aan onze omgeving en onze mede-Haarlemmers. We kunnen met deze actie hulp bieden aan mensen die het nodig hebben. We laten hiermee ook zien dat Spaarnestad nog veel meer is dan een hele mooie volleybalvereniging. We maken zo echt een verschil!

Wat kun jij doen?

Van vrijdag 5 t/m zaterdag 13 april staan er kratten van de voedselbank in de kantine van de Yvonne van Genniphal. Je kunt daar zoveel houdbare producten in doen als je wilt en kunt missen. Binnenkort delen we een boodschappenlijstje met de producten die de voedselbank het hardst nodig heeft. Als je vrienden, familie of buren ook willen mee helpen is dat natuurlijk prima!