27 november 2021

Meisjes B1 is winterkampioen

Woensdag 24 november is Meisjes B1 kampioen geworden in de 1e klasse door in Hoofddorp de lokale meisjes B1 met 4-0 (25-11, 25-14, 25-12, 25-23) te verslaan. Met nog 2 wedstrijden te spelen hebben de Spaarnestad-meisjes een grote voorsprong genomen. Ze hebben van de 8 gespeelde wedstrijden er 7 met 4-0 gewonnen. Alleen uit tegen VV Amsterdam hebben ze 1 set verloren. Bij de meeste wedstrijden lag de eindscore over 4 sets rond de 100-60. Alleen thuis tegen Albatros was die 102-74, omdat de Spaarnestad-meisjes in de 4e set een achterstand moesten wegwerken en die set met 27-25 wonnen.

Dat kampioenschap is een knappe prestatie van de speelsters (Milena Vena, Nienke Meijer, Yara Nab, Lea Trevetin, Karlijn Bos, Roos Hobbes, Sofie Overdijkink en Anica Vink). De vier eerstgenoemden zijn 1e jaars B (geboren voor 1-10-2007), de vier laatstgenoemden zijn 2e jaars C (geboren na 1-10-2007). En natuurlijk van de beide de trainers (Remco Damen en Marco Holdorp). De eerste 6 speelsters ken ik natuurlijk nog van de mini’s. Sofie en Anica zijn er van buitenaf bij gekomen. Opvallend vond ik de stabiele jumpfloat, waarmee Sofie veel punten scoorde.

Het is een talentvol team. In een aantal gevallen spelen ze tegen tegenstaanders die buiten mededinging of met dispensatie meedoen in deze competitie. Die zijn dus gemiddeld 1 a 2 jaar ouder, maar als talentvol jong team moeten ze dat aankunnen. Ik heb van 2 thuiswedstrijden delen gezien. Het zag er goed uit. Zij promoveren nu na de Kerstnaar de hoofdklasse van de B-jeugd en zullen daar hopelijk meer tegenstand krijgen.