henk.jpg

28 juni 2023

Een waardig afscheid van Henk Reinhart


Op 18 juni overleed op 86-jarige leeftijd Henk Reinhart, die een lange volleybal carrière binnen de voorgangers van VC Spaarnestad (OVRA en die Raeckse) kende. Voor het laatste afscheid op zaterdag 24 juni 2023 in crematorium Westerveld hadden zijn vrienden Hans van Beekum en Pim Wentink (die hem ruim 60 jaar kenden) gezorgd, want Henk had een kleine familie gehad (gelukkig was zijn kleindochter aanwezig bij het afscheid).

De jongeren binnen VC Spaarnestad zouden Henk natuurlijk kunnen kennen als scheidsrechter bij het Haarlemse School Volleybal Toernooi. Na zijn eigen actieve volleybal carrière was Henk altijd als scheidsrechter op de stoel te vinden. Vooral ook in het internationale zitvolleybal heeft Henk een mooie carrière gehad. Haarlemmer Pieter Joon, die in oktober samen met Joop Albeda in de Internationale Hall of Fame (de erehemel van het volleybal) werd opgenomen, hield een zeer waardige speech om de prestaties van Henk Reinhart op het zitvolleybalgbied in herinnering te brengen. Op Henk deed je nooit tevergeefs een beroep.

De laatste jaren woonde Henk, die tot op het laatst altijd lange wandelingen in zijn Schalwijk maakte, in de Meerhoeve en door zijn afnemende gezondheid zullen dat niet zijn gelukkigste jaren zijn geweest. Ik heb Henk alleen de laatste 20 jaar bewust meegemaakt, maar ik wilde met mijn aanwezigheid aangeven dat in een steeds groter wordende vereniging ook aan de leden uit het verleden met gepaste eer wordt gedacht. Als laatste benoemd erelid van Spaarnestad voelde ik ook die morele verplichting.

Andre Triep