20240330_105717.jpg

4 april 2024

Finales NOJK 2024 met Jongens C en B


Zo succesvol als de finales vorig jaar verliepen voor Spaarnestad kon dit jaar moeilijk geëvenaard worden. En dat gebeurde ook niet, afgelopen zaterdag 30 maart. Maar met een vijfde en vierde plek van Nederland zijn onze Jongens C en B teams toch met opgeheven hoofd weer het hele stuk naar huis gereden vanuit Deventer en Doetinchem.

De jongens C zijn afgelopen zaterdag 5e van Nederland geworden. Een knappe prestaties in de poule waar de beide finalisten Twente en Aetos ook in zaten. Ze zijn uit de halve finales gehouden doordat in de laatste poulewedstrijd Twente rust gaf aan hun beste spelers en Aetos doorging. In de laatste poulewedstrijd excelleerden onze jongens tegen Dros-Alterno met zelfs een 22-3 voorsprong in de laatste set van de dag. Ze kwamen helaas net te laat op stoom in het toernooi. Wat rest is een mooie ervaring in een kolkende arena in Deventer.

Jongens C na afloop in kantine

FinaleNOJK_JB1

De jongens B speelden in Doetinchem in de hal van de kersverse bekerkampioen Orion. De verwachtingen voor de dag moesten alleen na 3 keer een lichte enkelblessure op de laatste training donderdag wel wat worden bijgesteld. De dag begon sterk met een 2-0 tegen Rijswijk met 14 en 19 in de setstanden. Tegen Alterno lag het dichter bij elkaar en werd het 1-1 met 1 punt betere setstanden. De laatste pot in de poule tegen VC Zwolle ging weer gesmeerd met slechts 14 en 16 in de set tegen. En dus winnaar van de poule. Maar in de kruisfinale wachtte het bekende team van PDK. Na 22-25 en 25-22 ging het geheel gelijk op. Toch trok PDK in de derde set met 15-12 aan het langste eind. Wat vooral gebeurde was vermoeidheid. In de kleine finale om de derde plek, weer tegen Rijswijk, begonnen we weer goed, met zelfs wat verse reservespelers werd het 25-16. Maar toen sloeg in de tweede set de vermoeidheid toe en verzuimden we zeker 10 matchpoints te pakken. Het werd 33-35 voor Rijswijk. Ook de beslissende set speelden we alle laatste energie er uit, maar de meeste aanvallers zaten stuk en helaas ging de set met 17-15 naar Rijswijk. Moe maar toch tevreden kregen we nog de vierde plek schaal overhandigd en namen we afscheid van Melle, die op de foto links net als de rest van het team toch een topdag erop had zitten.

FinaleNOJK_JB2